Ventilation

Luften vi andas är viktig för vår hälsa.
Om det finns mögel eller föroreningar där vi vistas så drar vi på oss sjukdomar, och drar ned vårt immunförsvar.

I miljöer där många människor vistas är det extra viktigt med bra ventilation, eftersom virus och bakterier sprids lätt i luften.
Att använda luftrenare är toppen både hemma och på arbetsplatser, i skolor och fritidslokaler.

Mögel är en av de största orsakerna till dålig hälsa och allergier, och man gör klokt i att göra vad man kan för att hindra dem från att trivas.
I min tvättstuga har jag en luftavfuktare, vilket är toppen för att slippa fukt såklart. – Men också för att få tvätten torr snabbt och enkelt.
Jag har även en i mitt badrum, för att snabbt bli av med fukten efter dusch eller bad. (Ja, jag har jordfelsbrytare, vilket är viktigt om man ska använda elektriska saker i fuktig miljö.)

2017-11-15 15.59.20

Dessutom finns också tre stycken enklare luftrenare utan filter hemma, som fungerar genom att generera negativa joner och en liten, liten mängd ozon i huset, vilket gör att luften känns fräschare och gör den mer syrerik.

Ozon är något som är helt fantastiskt, och kan användas både för att ta död på skadedjur, mögel, bakterier, virus och bli av med dålig lukt.
Dock kan man inte vistas i ett rum där ozonhalten är för hög, (annat än en kort stund)  eftersom det är skadligt för lungorna och luftrören.
Ozon består av rent syre, och lämnar därför inga giftiga ämnen efter användning, och det vore verkligen toppen för miljön om ozonaggregat användes mera vid skadedjursbekämpning och mögelssanering, eller för att bli av med dålig lukt. Istället för att sprida ut gifter, som vi människor (och djur) också blir sjuka av resterna från, efter användning.

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.