Rättsövergrepp

Alla produkter av industrihampa är godkända i hela EU. Det har EU-domstolen slagit fast tidigare, då varor varit på tapeten. Även HD i Sverige har fastslagit detta i en dom från 2007.

Men svenska läkemedelsverket har nu fått total fnatt, och igår gjordes polisbeslag hos två tillverkare och försäljare av CBD-olja.
En helt laglig produkt alltså,  som säljs som kosttillskott. – Allt enligt gällande
EU-lagstiftning.
Hos det ena företaget beslagtogs varor för över en miljon kronor. Dessutom beslagtogs alla mobiltelefoner…
Nu får företagen vänta på utredning, och kan under tiden inte varken producera eller sälja något såklart… (Och jag kan gissa att utredningen,  kommer att ta tid…)

Kosttillskott som verkligen fungerar gillas inte av verket. Då ska det registreras som läkemedel, och bli mycket dyrare för de som använder produkterna. (Finns många tidigare exempel på detta. Glukosamin är kanske det som är mest känt.)
Nu har det varit reportage på tv om folk som blir hjälpta av dels medicinsk cannabis, som kan skrivas ut på licens. – Men också av den icke psykoaktiva oljan av industrihampa.
Listan det hjälper folk med kan göras lång, och den innefattar bland annat cancer och epilepsi, förutom att många har fått så bra hjälp med ångest och depressionstillstånd att de kunnat sluta med traditionella mediciner.

Kan inte låta bli att fascineras lite över detta helt otroliga tilltag att göra stor razzia hos de största firmorna i vårt land. – Helt utan någon egentlig grund.
Men jag undrar om de egentligen har en aning om vad de håller på med???

Igår hävdades först att produkten är olaglig. Att det är ett narkotiskt preparat eftersom det är tillverkat av cannabis, och klassat som läkemedel har man också gått ut med, redan tidigare.
Man är duktig på att blanda äpplen och päron måste jag säga…

Industrihampa är INTE narkotikaklassat, och det är i dagsläget inte heller klassat som något läkemedel. Det är inte olagligt på något sätt, och det finns alltså ingen grund alls för beslagen som gjordes.
Hade CBD-oljan gjorts av vanlig cannabis (som den också kan tillverkas av) så hade det varit en annan sak.

Det här hände alltså i Sverige. – Inte i Nordkorea…

Många har såklart blivit upprörda över detta rättsövergrepp, och ifrågasätter vad myndigheten håller på med egentligen? – Och det undrar jag om Läkemdelsverket har någon aning om själva egentligen?

lmvf

lmvfel1

lmvfel

lmvförhastad

Heja, heja!

Snart kommer de väl att göra beslag mot alla matvarubutiker som säljer valnötter också..?  Eller något annan nyttigt…
När grönsaksdisken plötsligt gapar tom på ICA så kan det vara polisen som varit där och gjort sitt jobb. – För då kanske Läkemedelsverket har fått någon ny lysande idé…

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/ORb5V/stort-tillslag-av-polisen-de-tog-rubb-och-stubb

https://newsvoice.se/2017/10/19/polisrazzia-scandinavian-hemp/

This entry was posted in Blandat pladder, Tankar och hälsa. Bookmark the permalink.

One Response to Rättsövergrepp

  1. matts says:

    Helt uppåt väggarn, tur att det finns småskalighet,

    [Reply]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.