Vimla

För några dagar sedan bytte jag mitt kontantkort från Halebop till ett abonnemang från Vimla.
Det funkar nästan som ett kontantkort, eftersom det inte har någon uppsägningstid.
Man betalar i förskott  för en månad i taget, och vill man avsluta sitt abonnemang, så är det bara att säga till, så betalar man inget nästa månad, och abonnemanget upphör.
Det går också att pausa ett abonnemang, om man t ex ska utomlands en längre tid, eller inte behöver numret under en period av någon annan orsak. – Då finns ändå numret kvar, och det är bara att aktivera det när det ska börja användas igen.

Jag gillar friheten att vara obunden av långa avtal, så det här passar mig finfint!
Vad som passar mig ännu bättre är deras priser, som är väldigt förmånliga.
Det finns olika “paket” (prisplaner) med varierande mängd surf och fria samtal och sms, och man kan fritt byta mellan de olika paketen. Sparad surf, samtal och sms läggs i en pott, där man som mest kan ha 100 Gb surf, 1000 samtal och 10.000 sms.

Minsta “paketet” kostar 50:- i månaden de tre första månaderna, och därefter 100:-/månad. Det innehåller 2 Gb data, 60 samtal och 600 sms. När du tecknar abonnemanget får du just nu även 20 Gb surf som en startpott. (Gäller alla prisplaner.)
Det största “paketet” har 22 Gb surf, 60 samtal och 600 sms för 250:- (Just nu får man de första fyra månaderna för 100:-/månad)
Vill man till paketet med 22 Gb surf ha obegränsade samtal och sms, kostar det 300:-/månad, men just nu kostar även det bara 100:-/månad de första fyra månaderna.

Det finns prisplaner och plats för individuella val, mellan det billigaste och de dyrare också, och det är alltså fritt att hoppa mellan dem när man vill. Enkelt fixat genom att logga in på Vimlas hemsida, där man gör alla ändringar gällande abonnemanget. Höjer man till en dyrare prisplan, så börjar det gälla direkt, och kostnaden läggs till på nästa betalning. Sänker man, så börjar sänkningen gälla från nästa månadsskifte genom en lägre månadskostnad.

Vimla går i Telenors nät, så där Telenor fungerar bra, så går också Vimla lika bra.
Däremot kan man inte som i Telenor fördela potter mellan olika familjemedlemmar. Varje abonnemang är sitt eget.
Därför passar kanske Vimla inte lika bra, för de som är vana att pytsa runt gigabytes hit och dit, och inte heller passar det såklart de som vill köpa ny mobil, och få priset för den inbakad i månadskostnaden. – Vimla säljer inga mobiler, bara abonnemang.

Men för oss som inte delar potter, eller köper nya mobiler genom att förlänga/teckna abonnemang är Vimla toppen!

Det allra bästa, förutom att priset redan är lågt, är nog att man kan sänka månadskostnaden ytterligare genom att värva vänner. Då får både den som värvade och den som värvats 10:- rabatt varje månad.
Värvar man många vänner, så kan man i princip komma undan med att inte betala något alls för sitt abonnemang. Men då får man väl ligga i en del… En bra rabatt kan det i alla fall bli.
Dessutom betalar man inget för den månad man anmäler sig till Vimla, utan först vid månadsskiftet ska nästa månad betalas. – Man kan med andra ord få nästan en månad fritt, om man beställer i början av månaden.
Betalning sker med autogiro, betalkort eller faktura från Billogram för kommande (innevarande om du väljer faktura) månad.

Om du beställer Vimla genom den här länken : https://vimla.se/?201702171907034954 så får vi 10 spänn i rabatt varje månad både du och jag, så länge vi båda har våra nummer igång hos Vimla.
Mycket viktigt dock att just tipslänken används för att vi ska få rabatten, så se till att du har klickat på den för att komma till Vimlas sida när/om du lägger din beställning, om du vill ha en lite lägre månadskostnad.

This entry was posted in Ekonomi, Vardagstips. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.