Mina två hoar

Köket är husets hjärta.
Där träffas man och fikar, man lagar och äter maten, och runt köksbordet blir man ofta sittande och pratar.

Innan jag flyttade hit renoverade jag köket, som var från 50-talet och inte vidare funktionellt med sina låga bänkar och knepiga skåp. Inte var det vackert heller…

Det var ett ganska stort projekt bara att bestämma var jag skulle köpa mitt kök, och det slutade med att jag köpte de olika delarna från flera firmor, för att få det till så bra pris som möjligt, och ändå få det som jag ville ha det. Skåp från IKEA, bänkar från Epoq och vitvaror från ett par olika firmor. Det går såklart att få hjälp att rita och beställa kompletta kökslösningar, men för mig var det inte ett alternativ.
Jag ville få till det efter eget huvud, och till ett pris som funkade för min plånbok…

Eftersom det finns två fönster och två dörrar i köket, och dessutom var lite låst av var fläkten till spisen kan vara placerad, så blev väl kanske inte mitt kök riktigt så som jag hade önskat, men jag fick till det ganska bra ändå.
Men det där med diskbänken ställde till det lite… – Den kom så långt bort från spisen, om jag skulle få till annat som jag ville ha det, och det är inte så smidigt att springa med kastruller och grytor fulla med hett vatten tvärs över hela köket, från ett hörn till det motsatta, när man ska slå av vatten från pasta eller potatis.
Därför fick det bli en liten ho till. – Bredvid spisen.
Det fungerar väldigt smidigt, och jag är väldigt glad att jag löste mitt dilemma på det viset.

diskho.nu

This entry was posted in Okategoriserade and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.