En ny bit i borreliapusslet

Eftersom jag konstaterats varit drabbad av neuroborrelia, även om läkarna anser den vara utläkt, fast mina värden faktiskt hade stigit något mellan första provtagningen på vårdcentralen och undersökningen på CVI på Akademiska Sjukhuset, där man även gjorde en lumbalpunktion.
Själv är jag däremot ganska övertygad om att bakterien lever vidare i min kropp, och jag har slagits mot den med antibiotika som jag fått utskrivet i Skottland, och skickat till mig, olika örter som är bra för att lösa upp den biofilm bakterien ofta omger sig med, och även döda själva bakterien. – Utan att uppnå resultat.

Jag har även tagit vanlig allergimedicin innehållande desloratadin en period, men jag glömmer bort att ta av den, och nu har jag inte tagit ett enda piller sedan i höstas. (Innan dess blev det lite periodvis så där…)
Att jag tog medicinen, var för att jag läst att den var bra mot borrelia.  Desloratadin ska dessutom vara bättre/starkare än loratadin, men båda funkar annars på samma sätt.
Varför det är så bra hade jag dock inte förstått…

Nyss delade en vän på Facebook en artikel om mangan.
Jag har flera av symptomen på brist, och särskilt mina naglar är väldigt dåliga.
Jag har knappt några längre, för de är tunna och splittrar sig så att det liksom inte blir något kvar.
Alla de symptom som nämns i artikeln kan såklart även bero på andra brister, då det är symptom som man kan få av för lite av både det ena och det andra.
Zink har jag fått upp nivåerna av, men det har inte hjälpt. Selén tar jag ibland, men även det glömmer jag oftast bort att ta. – Men även det kan ge väldigt dåliga naglar om man har brist.  – Det kan å andra sidan även en massa andra brister, som kalcium t ex, vilket jag är säker på att jag inte har brist på.

Men… Nu blev jag såklart nyfiken och började googla om just mangan.

Nu har jag lärt mig att borreliabakterien inte gör som andra bakterier, och lever av järn i blodet. – Det lever på just mangan…
I hjärnan, dit borrelian når, om den blivit neuroborrelia, finns gott om mangan.
Vilket betyder att den har som ett smörgåsbord att leva av, samtidigt som det blir mindre mangan i det vi använder för att tänka och få kroppen att röra sig som den ska.
Inte konstigt då att man blir dum i huvudet, trött och kan drabbas av yrsel och andra underliga fenomen…

Min första tanke var, att det såklart inte alls är bra att ta tillskott av just mangan då, även om man har brist på det, för att borrelian käkat upp det för en. – Då göder man den ju bara ännu mer…
Sedan läser jag om allergimedicinen, och varför den är så bra mot borrelia.
Det är nämligen så att loratadin enligt studier vid Stanford School of Medicine, skadar ett protein som borreliabakterien bär på för att kunna “äta” mangan.
Bakterien svälter alltså ihjäl, och vi får behålla vårt mangan i kroppen.

Det behövs mer studier för att klarlägga detta, men eftersom så många mår mycket bättre av att äta allergimedicinen, (det kan jag läsa om i de borreliagrupper jag är med i) så känns det som att de helt klart är på rätt spår med den där forskningen!
Nu ska jag skärpa mig, och försöka komma ihåg att ta allergimedicinen varje dag, äta mycket gröna blad, (Som jag ju är helt tokig i… – Kanske av en anledning?) och även komma ihåg att ta mina chlorellatabletter dagligen. Alger kryllar nämligen av mangan, och även massor med annat som är bra för kroppen.

Här, och här hittade jag massor med intressant info på svenska.

This entry was posted in Tankar och hälsa and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to En ny bit i borreliapusslet

  1. attis says:

    Det är inte lätt att hitta rätt i detta myller av mediciner. Hoppas du får bukt med detta nu då. Gröna blad av alla de sorter älskar jag oxå. Sköt om dej. Kram/ attis

    [Reply]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.