Vintern är här

Den här vintern har hittills inte inneburit värst mycket kyla, och inte heller värst mycket snö. (Vilket passar mig perfekt.) Förutom en vända, då det kom en massa vitt, och jag fick ett rejält motionspass, innan det smälte bort igen.

Nu har jag fått motion igen, och jag är tacksam för att idag är en riktigt bra dag i min kropp, så jag fixade det galant. (Hur galant jag kommer att känna mig i kroppen senare idag och i morgon förtäljer dock inte historien, men motion är ju alltid bra, även om det känns efteråt.)
Ungefär 20 cm snö har det kommit i går kväll och i natt.
Men nu är gårdsplanen avröjd.
Ganska ordentligt…
Man kan mötas med ganska stora bilar på nedfarten om det skulle bli aktuellt…

2017-01-04 10.55.26

Och parkera både nere på gården, och framför huset.

Det kan tyckas knasigt att skotta så brett, men det finns en tanke bakom.
Och det handlar inte om att det ska få plats en massa bilar.
Det handlar om att få undan snön så pass långt, att även om det skulle komma mer och mer och mer snö, så ska jag aldrig behöva skotta upp på, eller över de vallar jag nu byggt upp. Jag kan helt enkelt skotta fram till vallen, och tippa snön där, och ändå inte behöva riskera att det bara blir en smal stig kvar att ta sig fram på innan vintern är slut.
Det är alltså en taktisk planering för att spara på kroppen, så den ska klara vintern.
Det är därför jag skottar en bra bit av gräsmattan också, vilket såklart ser heltossigt ut, för den som inte fattar grejen med det…

2017-01-04 10.54.03

Benen mina orkar gå, och är dessutom riktigt starka att skjuta på med, men axlarna och ryggpartiet är det sämre med.
På det här viset funkar det rätt bra, och jag får liksom en skaplig promenad bara av att gå runt med snön på gården. – I alla fall så här i början på snösäsongen då, innan det blir mindre avstånd mellan vallarna. (4,97 kilometer berättar min mobil att jag gått idag. Och jag har inte lämnat gården.)

Dessutom har jag klätt in grunden på huset med snö.

2017-01-04 11.00.20

Något jag kommer att vara glad för i morgon och på fredag, då det sägs att det ska smälla till och bli riktigt kallt.

vinter

Det är fantastiskt vilken skillnad det gör för temperaturen på golvet i ett gammalt hus, med tafflig golvisolering att isolera grunden på utsidan så här.
Ser väl helt galet ut det också såklart…
Att stå och skotta gräsmattan, och kasta snön på huset.
Men lite galenskaper får man bjuda på ibland.

This entry was posted in Blandat pladder, Natur. Bookmark the permalink.

One Response to Vintern är här

  1. Det är inte galenskap att vara vis och erfaren. bra knep det där

    [Reply]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.