Hjälp mig gärna om du handlar på nätet!

2016 har varit ett år då jag haft otur med hälsan kan man väl säga…
Fortfarande mår jag inte bättre, men Försäkringskassan tycker att jag är frisk, och ska jobba. Sedan 1/10 har jag därför inte längre någon sjukpenning. Jag har blivit utförsäkrad som det så vackert heter. Dessutom blev jag uppsagd från arbetet när sjukpenningen frös inne, så jag har inte något jobb att gå tillbaka till.
Jag har en sjukersättning i botten, men den lilla slanten räcker inte att leva på. Särskilt inte på vintern, då värmen kostar en hel del, trots att jag har stängt ett par rum i huset, som inte värms upp.
Sjukersättningen gör att jag inte har rätt till A-kassa, så stämpla kan jag inte göra.
Jag måste ha ett jobb.

Det finns absolut stunder då jag skulle kunna jobba någon eller några timmar, men problemet är att jag aldrig vet när de timmarna infaller. – Så att jobba på schema fungerar inte alls ännu. (Har någon däremot någon syssla jag kan göra lite när som, och tycker jag kan passa att göra något några timmar i veckan, så får ni gärna höra av er!)

Det låter såklart väldigt gnälligt och dant det jag skrivit… Det var inte riktigt meningen, men kändes nödvändigt för att förklara hur jag har det och varför jag har det så för tillfället.

Men… Jag har kommit på att det finns ett sätt för mig att tjäna lite pengar utan att vara beroende av tider. Faktiskt en sorts jobb, även om det inte är ett vanligt arbete.
Då behöver jag dock er hjälp.
Här i bloggen har jag en del annonser för olika företag. När någon klickar på länken till firman här från min blogg, och gör ett köp på den sidan, så tjänar jag en liten slant.
En liten bråkdel av köpesumman, går in på ett konto hos ett annonsnätverk, och sedan dras arbetsgivaravgift och skatt på det, och betalas ut som lön till mig.
Om en person handlar för en hundring blir det förstås bara några ören, men om många handlar, så blir det snart en slant.

På sidan “Shopping mm” här i bloggen finns länkar till företag som jag har ett samarbete med. Klicka på rubriken uppe i menyn, så kommer du dit.

shopping

Jag ska försöka uppdatera sidan med aktuella länkar till flera företag, så även om du inte hittar det ställe du tänker handla från just nu, så får du gärna kika in där igen, nästa gång du tänker handla. – Då kanske “ditt” företag finns med.

Jag blir väldigt glad om du tar omvägen runt min bloggsida varje gång du tänker handla på nätet!
Dela gärna med dig av min sida till andra också, så att så många som möjligt går via mina annonser när de ska handla.

Min tanke är såklart först och främst att få ihop något extra för att kunna överleva själv, men om intäkterna från annonserna någon månad överstiger 1.000:- så skänker jag hälften av summan däröver till de som hjälper de hemlösa på Stockholms gator.
Något som ligger mig varmt om hjärtat.
Så nu hoppas jag att ni julhandlar allt ni kan via de annonslänkar jag har. – Och fortsätter handla via dem även i fortsättningen också såklart.

Tack på förhand!

This entry was posted in Blandat pladder, Ekonomi, Tankar och hälsa, Välgörenhet. Bookmark the permalink.

3 Responses to Hjälp mig gärna om du handlar på nätet!

 1. Petra says:

  Attans att jag inte visste om detta tidigare! Jag har ju skickat efter saker från flera av dessa företag under den senaste tiden. Nästa gång ska jag absolut gå genom din blogg!
  Försäkringskassan kan ju inte vara riktigt kloka! Finns det ingen lösning på det ekonomiska, är det väl bara socialen som man kan ringa, eller?

  [Reply]

  Karin - admin Reply:

  @Petra, Synd, men det var såklart dumt av mig att inte lägga ut det här tidigare… Men pengar lär jag ju behöva även framöver, så jag är jätteglad om du och så många som möjligt går vägen genom min blogg när de ska köpa något på nätet, och kollar om jag har företaget i fråga med bland länkarna. Nej, F-kassan är inte kloka… Socialen vill jag inte gå till, och är tveksam om jag får något även om jag går dit. Vill hellre klara detta på egen hand, och det här är ju ett sätt som kan ge ett litet tillskott i alla fall. – Om väldigt många väljer att handla genom mina länkar, så kan det bli en skaplig slant. He, he… Det är ju bland annat sådant här stjärnbloggarna försörjer sig på. 😉
  Jag fyllde i ansökan om bostadstillägg från F-kassan igår, så får vi se vad de säger om den tro? I och med att jag har sjukersättningen, så kan det vara något jag är berättigad till, och även om det väl inte blir många spänn i så fall, så är varje krona välkommen! Få se vad jag får för svar sedan?
  Kram och tack! 🙂

  [Reply]

 2. Hoppas verkligen detta löser sig snarast! Jag var i liknande situation 2007-2009 och kom ur det till slut. Man lär sig uppskatta saker på ett helt annat sätt så jag hade inte velat vara utan det konstigt nog. Ska shoppa via din sida så fort jag ska handla! Mvh Karina

  [Reply]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.