Och idag blev det vår på riktigt

Idag har jag varit ute i shorts och linne för första gången i år.
Inte så länge, och mest bara i någorlunda lä i solen, men ändå.

I torsdags hade jag en toppendag, då jag mådde bra hela långa dagen. Minns inte ens när det hände senast…?
I går var jag och fick akupunktur, och då blev jag trött. Jag var förresten trött redan när jag kom dit, men det blev inte direkt bättre efteråt…
Idag har jag spenderat en del av dagen i sängen. Hoppas det är för att akupunkturen satte igång något i kroppen, och att det inte bara var en dålig dag i alla fall…  Jag kan gärna ta att jag mår dåligt om det är för att kroppen bråkar med sådant som inte ska vara där, men annars är det inte så kul…
På tisdag ska jag få ännu en behandling, så får vi väl se hur det ter sig efter det.
Hoppas jag mår skit då också!  He, he…
Jag fick hem lite nya örtdroppar att ta för att behandla borrelia på alternativ väg i tisdags, och det kan förstås vara så att även de har satt igång något i kroppen, med några dagars fördröjning, men vad vet man?
Hoppas att det gör skillnad uppåt på lång sikt i alla fall! (Det känns lite som knäppvarning när man tittar på alla de burkar och små flaskor med pipetter som står på bänken, men… Jag är gärna lite knäpp, om det hjälper. Man provar liksom allt när man inte kan få hjälp i vården. – Annat än med akupunktur då, som jag tror enormt mycket på!)

Men jag har fått en del gjort idag i alla fall, sedan jag vilat.
Jag har petat i jorden, och en del plantor har fått flytta till större krukor.

Tomaterna börjar växa till sig ordentligt. – I alla fall de två som jag skolade om tidigare en vända.
Nu ska de andra också få chansen att växa så det knakar.

2016-04-30 17.42.49

2016-04-30 17.43.17

Pelargonen har jag tagit en massa skott av, och knölat ner i lite jord. – Få se om de rotar sig, och blir fina plantor?
I så fall har jag ett gäng Mårbacka att plantera ut sedan.

2016-04-30 17.43.41

Tulpanpelargonen som jag haft i fyra-fem (kanske 6 ?)  år har tyvärr tröttnat i vinter, så sådan får jag köpa ny.

Squash är på gång, men de blev omplanterade för några dagar sedan. – Och snart ska jag så ett par plantor till. Squash är gott, så det vill vi ha mycket!

2016-04-30 18.04.53

Elin har komponerat ihop något med lax, squash, färskpotatis, fetaost, dillkvistar och lite annat smått och gott, som hon grillar i foliepaket. Helt sanslöst gott!– Men squashen är ju god till så mycket annat också!
Så i år hoppas vi på en varm och fin sommar, så det växer så det knakar.
I fjol blev det lite klen skörd, men så kan man ju inte kalla det sommar det vi hade då heller…

Om någon timme ska jag knalla iväg ner till kyrkan, och titta på brasa och fyrverkeri. Tror inte man behöver frysa alls, om man bara klär sig i de kläder man använt dagtid fram till idag. – För nu är våren kommen, nu är våren här! Ler

This entry was posted in Blandat pladder, Trädgård. Bookmark the permalink.

One Response to Och idag blev det vår på riktigt

  1. härligt att det kommer igång nu

    [Reply]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.