När man har långtråkigt

Jag har så mycket att pyssla med här hemma, så jag behöver egentligen aldrig få långtråkigt. Det är oftast så när man bor i eget hus, särskilt när det är ett gammalt hus, fullt med saker som behöver rensas ut.
Men just nu tryter orken, och jag har inte energi att ta tag i något av mina “projekt”.

Att bara sitta rätt upp och ned är ju inte kul, så jag försöker hitta saker som jag mår bra av, och som jag känner att jag orkar hålla på med.
Sådant som inte kräver en massa planering eller hjärnaktivitet, men som ändå är stimulerande.

Att försöka vara ute en stund i friska luften varje dag är bra, och jag promenerar i skogen nästan dagligen. Olika långt, och olika fort beroende på dagsformen.
Den här hösten har ju verkligen bjudit på underbart promenadväder nästan varje dag, så det har varit härligt!
I onsdags lyste solen från en klarblå himmel, och det var i stort sett vindstilla.

2015-10-28 13.06.07

Det har varit rätt skönt de flesta andra dagar också, även då solen inte varit framme, men snart blir det väl ruggigare kan jag tro, och då blir det inte fullt lika mysigt att strosa runt i skogen, och sitta på en stubbe och filosofera, som jag gjort många gånger tidigare i höst.

2015-10-17 14.50.58

Då får man försöka hitta på lite mer inomhusaktiviteter istället.

Att hålla på med form och färg är kul!
Här pågår ett projekt att förändra vardagsrumsmöblerna, men just nu står det alltså lite still…
Soffbordet och tv-bänken har fått sig en makeover i alla fall, och förvandlats från furu till vitt och brunt istället.

2015-10-29 09.23.24

När orken kommer tillbaka så är det mer som ska fixas till, men tills vidare får det  nog bli annan målning…

Kanske kommer jag mig för att kolla om de oljefärger vi har i tuber, som legat massor med år, fortfarande går att använda, och testar att måla på duk, eller så ska jag prova på det där med att färglägga i någon målarbok. – Eller bara skriva ut på papper från nätet. Det finns massor med bilder att skriva ut och färglägga.

Att ta sig en stund att bara “vara” och meditera eller slappna av en stund varje dag är också ett bra sätt att bli av med rastlösheten. – Dels går ju tiden, och dels stressar man ned, vilket är väldigt bra.
Det finns massor med bra avslappningsmusik och guidade meditationer på YouTube, som man kan lyssna på.
Här är en inspelning, som jag gillar mycket. Den är i frekvensen 432 hz, som är lugnande och balanserar oss.

Eller varför inte lyssna på en av mina husgudar, Louise L Hay?
Finns massor med inspelningar med henne på YouTube också.
En av mina favoriter: är den här:

 

Annars kan man ju köpa sig en bra bok, eller gå till biblioteket och låna en.
Att mysa i soffan med tända ljus och en god bok är inte tokigt det heller.

Eller så kan man ta sig ett skönt bad, baka något gott, eller roa sig vid datorn.
Spela slots på nätet t ex. Det finns ju massor med saker att fylla sin tid med…

Vad gör du om du har lite långtråkigt?

This entry was posted in Foto, Natur, Okategoriserade, Tankar och hälsa. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.