Spara en slant

Har ni semester, och sitter inne och undrar vad ni ska hitta på mellan regnskurarna? Och helt enkelt inte hinner ut, innan det skvätter igen…
Eller kanske bara vill bättra på ekonomin?

I vilket som helst av fallen, så har jag ett bra tips!

Se över elavtal och försäkringar, och jämför priser.
Kanske är det inte dags att byta leverantör/försäkringsbolag just nu?
Det gör inget! – Man kan kolla och jämföra lite i förväg.
Vad gäller försäkringsbolagen, så kan man teckna sig för en försäkring långt i förväg, och ifall det skulle dyka upp något bättre längre fram, när det börjar närma sig förfallodagen, så kan man enkelt byta bolag. – Då sköter det bolag man anmäler sitt intresse till senast att säga upp gamla försäkringsavtal, även sådana som ännu inte börjat gälla.

Eftersom försäkringsbolagens priser skiljer rätt mycket från år till år, så kan man tjäna en bra slant på att byta, och man bör absolut kolla minst till varje förfallodag, då ett bolag som var billigast i år, kan vara bland de dyrare nästa år, beroende på hur många skador de haft under året.
Att kolla en extra gång mellan förfallodagarna kan också löna sig, då man får en offert som gäller till nästa förfallodag, även om priserna skulle gå upp däremellan.

Så sitter ni inne och har tråkigt. – Se till att spara pengar på semestern istället!

Nu är det ju så fiffigt att man inte ens behöver sitta och ringa runt till bolagen, för att få reda på priser, och jämföra villkor. – Det finns tjänster på nätet som sköter det åt en nämligen.

Jag har sparat en massa pengar på att jämföra bolagen, både vad gäller försäkringar och el. (Just vad gäller elen, så är jag lite osäker på hur det fungerar om man tecknar sig för fast pris på el i förväg, vilket det nog är lite av guldläge för nu, med tanke på allt vatten som kommer ned från himlen, och hur välfyllda vattenmagasinen är överallt. Det är nog inte lika enkelt att bara byta leverantör om man ångrar sig innan det nuvarande avtalet löper ut, som det är med försäkringsbolag. – Men om man vill säkra ett fast pris i förväg, så är det nog inte så dumt att göra det nu…
Det lär väl inte fortsätta skvätta på det här viset i all evighet, och det kan bli en torr höst, med högre elpriser som följd. Det där är ju dock lite av ett lotteri, vilket det är bra att man är medveten om, innan man bestämmer sig…

Själv sitter jag här, och försöker spara ännu mer pengar. – Eller tjäna pengar ska jag kanske säga…?

Det är nämligen så att eftersom jag har bloggen, så kan jag annonsera, och tjäna en liten slant på varje köp som görs. – Om det görs härifrån.

Så nu vill jag såklart att så många som möjligt tar chansen att spara pengar, genom att klicka på länkarna här i inlägget, istället för att googla fram länkar. Vill du alltså gynna mig lite, och framförallt vara snäll mot din egen plånbok, så kolla in på Compricer genom att klicka HÄR.

Var beredd på att din telefon kommer att ringa ganska snart efter det att du skrivit in dina uppgifter på sidan. Och att det kommer att smattra in SMS med prisuppgifter från alla olika bolag.
Men sedan blir det tyst i luren. – De håller inte på och ringer och trackar en, som många företag gör annars. Jag vet, för jag har ju själv anlitat dem.

Ett annat tips, för att slippa telefonsamtal från företag man gjort affärer med, och som alltså har tillåtelse att ringa även om man har telefonen NIX:ad kan vara att, som jag, skaffa ett kontantkort och stoppa i en gammal mobil, som man bara använder för att ange till just företag. Då slipper man bli störd på sin vanliga telefon. Telenors kontantkort har i alla fall tidigare varit klara att använda för att ringa in på, utan att man behöver ladda dem med något, vilket gör dem gratis att använda för det här ändamålet ett år. – Och självklart är de gratis att skaffa! Det kan du göra HÄR. (Bara att klicka på  “VÄLJ” uppe till höger, enligt bild,

telenor

och knappa in dina uppgifter. Se till att “Nytt nummer” är markerat på nästa sida.
Sedan kommer du till en sida där du ska godkänna villkor. Eftersom det är ett kontantkort, och inte kostar något, så är det inte så väldigt mycket att tänka på.
Läs avtalet, det ska man alltid göra, men du förbinder dig inte till något konstigt, så om du inte förstår något av byråkratspråket, så är det inte så allvarligt. – Du behöver aldrig betala något, förutom eventuella påladdningar som du väljer själv.

Jag har tänkt att uppdatera bloggen lite då och då,  när olika företag som jag samarbetar med har rea, eller rabattkoder. – Så håll koll här ibland, om du vill hitta bra deals, när du handlar på nätet, för då är tanken att jag ska försöka hinna lägga in något kort inlägg om det.
Som nu t ex…. Bodystore,  som är en av de största på hälsokost, näringstillskott, en del livsmedel och massor med hudvårdsprodukter, som inte innehåller så mycket gifter. – De har fraktfritt hela den här veckan. Och om man beställer för över 500:- så får man 50:- rabatt, om man anger koden 50KR i kassan. (Ja, självklart har jag använt mig även av detta! Skrattar Handla hos dem kan du göra HÄR. )

Mer shoppinglänkar hittar du på min sida Shopping mm, som du hittar högst upp i menyraden här i bloggen.

shoppa

This entry was posted in Blandat pladder, Ekonomi. Bookmark the permalink.

3 Responses to Spara en slant

 1. Kenneth says:

  nja lägger tid på annat istället 🙂

  [Reply]

 2. Emma says:

  Jag och min man gjorde detta och vi sparade faktiskt en hel del pengar. Vi kollade över bankkort, försäkring, telefon och andra småabonnemang som man har körande. Rekommenderas!

  [Reply]

  Karin - admin Reply:

  @Emma, Ja, det finns verkligen pengar att spara för de flesta. 🙂
  Man har i alla fall inget att förlora på att kolla. – Men än en liten stunds tid då. – Men det kan bli väldigt bra timpenning för den lilla stunden. 😉

  [Reply]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.