Tack, tack, tack!

Igår postade jag en länk på Facebook, till tidningen Land, där man hade en artikel om hur viktigt det är för måendet att tänka rätt. – Man mår som man tänker nämligen!

I artikeln går man in på det här med belöningssystem, hur viktigt det är med beröring, och kanske mest uttrycket “Det är inte hur man har det, utan hur man tar det” .

Väldigt många ser sig själva som offer för sjukdom, och för hur livet behandlar dem i stort. “Det är så synd om mig för att….” – Ja, fyll själva i vad som passar!
Sedan finns det andra, som varken har armar eller ben, (Jag vet. Det där var inte något bra exempel, men jag är trött, och kommer inte på något bättre just nu. Det är å andra sidan ett exempel, som vilket som helst. – Man kan fylla i lite vad man vill här också!) och är glada och nöjda med livet ändå, och gör det bästa av det de har.
Man tar gärna på sig en offerkofta , som skriker: “Tyck synd om mig!”

Det många glömmer (Mig själv inräknat emellanåt! – Tro inte att jag sitter här och är bättre än någon annan, för det är jag inte. – Bara lika bra som vem som helst, trots mina brister.) är att man själv är chef över sin hjärna! – Och att den där koftan är det sämsta klädesplagg som finns! Att man mår så mycket bättre på både det psykiska och fysiska planet, om man är nöjd med det man har, och att man kan finna det positiva i varje situation.
Helt enkelt att man är tacksam!

Det finns hur många som helst i vår värld, som försöker styra våra tankar. Än hit, än dit. – Men ingen annan än du kan verkligen bestämma.
Media matar oss med en massa skräp. Myndigheter matar oss med annat, och bestämmer över våra huvuden. – Och vi sitter lydigt i våra lådor, och låter andra bestämma.
Det är bekvämt!
Man får “sanningar” serverade, och äter dem tacksamt. – Och så skyller man på andra, när det inte blev som man tänkt sig.

En av farorna med socialismen, eller ännu mera kommunismen, är att vi slutar tänka själva, och förlitar oss på samhället. – Vi blir som robotar, och litar på att andra fixar allt.
Det finns å andra sidan något väldigt fint i detta att man tillsammans ska bygga upp något, och vara delaktiga som ett kollektiv.
Kommersialismen å andra sidan får oss också att jämföra oss med varandra, och bara värdera ägodelar. Status är något att sträva efter i den idealismen. Det får oss också att tappa bort oss själva, och styrs inte av våra egna tankar då heller.

Själv är jag varken röd eller blå, eller någon annan färg heller för den delen.
Jag försöker vara mig själv, oavsett vilka färger det representerar.
Och jag försöker vara den som är chef i min kropp!
Det är inte lätt alla gånger. – När lönen inte räcker till räkningarna, så är det inte enkelt att tänka, att allt ordnar sig alla gånger.
Att tänka att världen är en vacker plats att leva, när nyheterna skriker ut elände.
Eller när man har ont i magen, huvudet eller ryggen eller vet att man har en sjukdom, som kanske inte ens anses gå att bota…
Att tänka att man är frisk och stark när man har en krämpa, är inte så enkelt.
Men det går! Inte hela tiden, men så fort man känner att “fel” tanke smyger sig på, så kan man bestämma sig för att tänka annorlunda.
Efter ett tag går det bättre och bättre.

Vissa dagar går det lättare än andra! – Idag är en sådan dag!

Jag vet att jag kommer att kunna betala mina räkningar i slutet av månaden, trots att jag var sjukskriven förra månaden. Och eftersom jag är anställd på timlön, så föll det ut ganska olyckligt, så jag får sisådär 5.000 mindre än en vanlig månad.
Men det reder sig ändå. – Det har jag redan räknat ut.

Sommaren har äntligen kommit, och idag har det varit underbart väder!

2015-06-12 18.52.24

Jag har bara strosat omkring här hemma, och vattnat, planterat lite, suttit på altanen och njutit av svalorna, och alla andra fåglar som låter helt vanvettigt lyckliga. (Kloka djur det där!)

Jag har underbara vänner, som ger mig saker att glädjas åt. Som plantor, blommor, och något att plantera plantor i för att bara ta några exempel som blev aktuella idag.   Tack mina vänner, för allt ni ger mig! – Materiellt, men framför allt emotionellt!

2015-06-12 18.50.23

2015-06-12 18.50.44

Det doftar alldeles underbart av alla blommor, och nyslaget gräs,  och jag har mitt luktsinne i behåll.

2015-06-12 18.51.01

Snart kan jag skörda squash och en massa annat gott. – Och trädgården är alldeles full av ogräs, som både smakar gott, och är vansinnigt nyttigt.

Ibland är det väldigt lätt att vara tacksam och lycklig!

This entry was posted in Blandat pladder, Tankar och hälsa. Bookmark the permalink.

One Response to Tack, tack, tack!

  1. Kenneth says:

    ja det ligger en del i det du säger men som du även påpekar inte lätt alla gånger. Men man kan hitta tröst på olika håll o i olika saker. Försöker vara positiv men som sagt inte alltid det lättaste, men när solen skiner o allt är frid o fröjd då är det lättare o vara nöjd 🙂

    [Reply]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.