Återbesök

Knappt en vecka har gått sedan analysen med ES-Teck, och det vara dags för återbesök hos Rima med genomgång av resultatet, och en handlingsplan.

2015-05-18 11.56.07

Rima förklarade i detalj vad arteriografen, som mäter kärlens spänst egentligen gör. Alltså hur mätningen fungerar, och hur man ska utläsa resultaten av den mätningen.
Mina kärl var ju i god kondition, och risken för hjärtproblem, med tanke på detta väldigt liten.
Men…Hon förklarade också att stress gör exakt samma sak som igensatta oelastiska kärl med kroppen. De får dem att stelna, om än bara temporärt, så saker kan hända i alla fall.
Stressiga situationer kan göra så vem som helst kan drabbas av något med hjärtat.  Det är alltså inget frikort man har, bara för att kärlen är bra, även om man har mycket mindre risk att drabbas av något.

Stress ska alltså undvikas!

Sammanställningen av de andra värdena som kom fram genom scanningen visar att mitt huvudproblem är just stress.
Ett nästan ständigt påslag, som gör att  blodflödet till tarmen och hela matsmältningsapparaten störs.

Det påverkar inte bara tarmen och bukspottkörtelns arbete, med insulin och enzymer, utan  också binjurar och sköldkörtel.
Det blir liksom ingen ordning på allting, om man säger så…  Och det blir en ond cirkel av allting.

stressymptom
Några bilder från scanningen, där man ser att bland annat amygdala, som styr stressreaktioner är rödmarkerat, och vilka delar av tarmen som är påverkade.
Sköldkörteln är också med på ett hörn liksom bukspottkörteln, men de är gula vilket indikerar en något lägre grad av störning. (Precis som halva tjocktarmen, som alltså inte är lika “sjuk” som den uppåtgående delen.)  Och, Ja! Haha!!! Jag har lite fel i huvudet… Blinkar 

(Magnesiumbrist, som ju konstaterades gör till exempel att man inte kan slappna av. Och spänningen/stressen gör att maten inte kan smältas ordentligt. Då skadas tarmen, och man kan inte ta upp magnesium, eller andra ämnen heller såklart, så det blir ännu svårare att slappna av.
Tjolahoppsan sa… )

Binjurarna jobbar som attan med att producera stresshormoner, och bukspottkörteln har fullt sjå med att se till att levern pytsar ut glucagon, så blodsockret är tillräckligt för att kunna fly eller slåss. (Våra primära anledningar till att stress finns. En överlevnadsinstinkt, som ska kopplas på vid fara. Bara det att  min kropp nu liksom tror att det är fara å färde hela tiden, så den är ständigt beredd.)
Rena rama cirkusen där inne…

Min handlingsplan går ut på att laga min trasiga tarm, och att se till att slappna av ordentligt, så kroppen får vila, och kan reparera sig.
Förhoppningsvis går det bättre om det kommer in lite magnesium i systemet.
Sedan förra besöket har jag sprayat mina fötter och ben med epsomsalt blandat  med vatten, för att kroppen ska få i sig magnesium den vägen.
Tidigare gjorde jag också en egen hudkräm, mest för kul, med MSM och en massa epsomsalt i. – Den har jag använt till att smörja mig med över stora områden ett par gånger om dagen, den senaste veckan.  Jag vet inte om det är inbillning, men jag tycker jag känner mig piggare i kroppen en stund efter att jag smort in mig.
Jag berättade det för Rima, och hon tyckte det var en utmärkt idé.

På kostfronten blir det en hel del omläggningar, även om jag för all del ätit mycket nyttigt tidigare också. (Fast också en del som jag inte borde äta alls förstås…)
Men nu är det tarmen som är i fokus, och det är många saker som ska uteslutas ur kosten, för att den, och jag,  ska må bra.
Gluten, mjölkprodukter, snabba kolhydrater, sötningsmedel och dessutom potatis, tomater, aubergine, paprika och chili.

Rima hade med hjälp av värdena från apparaten tagit fram en massa kosttillskott, som värdena indikerade att jag kunde behöva.
Sedan testade hon dem på mig med kinesiologi.
Många av ämnena tyckte min kropp inte att den behövde, så då orkade jag inte hålla emot, medan magnesium, Q10, b-vitaminer, enzymer och ett homeopatmedel som heter NERTO tyckte den absolut att jag skulle ha mer av.
Men allra viktigast är såklart maten, och jag har fått med mig en del recept med tips på en massa gröna drinkar och mat jag kan laga.

Nu bearbetar jag min hjärna att tänka rätt.
Att se förändringarna i kosten som något positivt, och inte som ett hinder, och något som bara är jobbigt.
Det är ju faktiskt jag själv som styr hur jag upplever saker och ting, så nu är det upp till mig. – Vill jag att det här ska bli jobbigt, eller enkelt?
Hör ni mig klaga någon dag så vet ni… – Då har jag helt enkelt inte lyckats så bra med att tänka.

Här är dagens middag:

2015-05-19 17.47.22

Serverad med en hamburgare.

2015-05-19 18.01.00

Så här års behöver jag då verkligen inte svälta i alla fall! – Och gott var det med kirskål, som jag bara fräste på i pannan med lite fett, kan jag berätta!
Men jag lovar att lägga ned mer tid och omsorg i matlagningen en annan dag.
Det hade kunnat bli så mycket roligare än bara en hamburgare till den goda kirskålen!

This entry was posted in Kroppsvård, Tankar och hälsa. Bookmark the permalink.

2 Responses to Återbesök

 1. Kenneth says:

  tänk att du kan köpa den för 600 kr kilot 🙂

  [Reply]

  Karin - admin Reply:

  @Kenneth, Ja, nu äter man riktig lyxmat! 😀

  [Reply]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.