ES-Teck – Because I’m worth it!

Igår gjorde jag något som jag verkligen är värd!
Jag investerade i min egen hälsa.
Eftersom jag inte varit i riktig form sedan i höstas, då jag åkte på en snäll variant av bältros, och några prover som jag tagit i den vanliga vården inte visat något. Och inget händer…  Så bestämde jag mig för att ta tag i saken på egen hand.

Förra måndagen beställde jag tid för en kroppsscanning med ES-Teck i Uppsala.

Det är en apparat som bara används i den alternativa vården i Sverige, men finns på en del sjukhus i andra länder.
Det fungerar på ett sätt som liknar EKG eller EEG, men här har man plattor fästa i pannan, och så har man fötterna och händerna på metallplattor som är kopplade till en dator. Dessutom har man en klämma som mäter syresättningen på ett pekfinger.

Efter tre minuter är undersökningen klar, och på datorskärmen kan man se hela kroppen på en 3-D-bild. Olika färger markerar alla organ i kroppen, och beroende på vilken färg som visas kan man se var det finns problem.
Helt fantastiskt att se!

Datorprogrammet mäter också halter av olika ämnen i kroppen, så man kan se om man har brister på något. – Eller höga värden.
Resultaten visas i staplar, och även här är  det färgmarkerat, så man enkelt kan se vilka som är bra, och vilka som inte är det. I olika grader. Grönt är mycket bra och rött är riktigt dåligt. Gult lite så där så man ska kolla lite närmare på det.
Mitt BMI och kroppsfett t ex var gult, men det behöver man förstås inte någon apparat för att konstatera…

Magnesium däremot, som jag äter så mycket jag kan få i mig, var rött. Alltså alldeles för lågt. (Så nu tänker jag använda epsomsalt att ha på huden mera än jag gjort. – Det är nämligen ett väldigt bra sätt att få i sig det genom huden. Särskilt då tarmen inte fungerar som den ska. Och det gör den inte på mig…)

Kalium var också väldigt lågt, medan natrium var högt.  Något som inte är så bra för hjärtat. Det bör vara balans mellan de där två, för att vätskebalansen i kroppen ska fungera.

Men hjärtat och mina kärl var i toppform i alla fall.
Det konstaterades vid en annan mätning, som gjordes innan jag blev kopplad till plattorna.

Genom att mäta aortans längd, från nyckelbenet vid strupen, ned till blygdbenet, mata in det värdet, och sedan göra tester med något som såg ut precis som en blodtrycksmanchett, en arteriograf,  så kollades bl a  kärlens elasticitet och blodtryck. Och åderförkalkad är jag då inte!

Men det var lite annat som behöver rättas till alltså…
Framför allt tarmen, som inte mår bra, och binjurarna som inte heller är i toppform. (Något jag misstänkt länge, men provtagningar på VC inte riktigt bekräftat. – Fast binjurar är ena luriga rackare, och svåra att få ordentliga resultat från med vanlig provtagning. Det finns många som går flera år med fel på binjurarna utan att någon läkare upptäcker det. Man behöver nästan komma till en erfaren endokrinolog för att kunna få till det där.)

Rima, som är den som gör undersökningarna var fantastiskt bra, och jag ser fram mot måndag, då jag ska på återbesök. Då har hon sammanställt resultaten och skrivit ut dem till mig, och jag kommer att få tips och råd på hur jag ska göra för att kunna komma tillrätta med mina problem.
Det blir glutenfritt ett tag framöver har jag förstått i alla fall. Och inga sötsaker.

Igår var jag där 1 1/2 timme, och det kommer att bli en bra stund på måndag också, för att gå genom allt.
De båda besöken och undersökningen kostar tillsammans 1.500:-. (Fast jag hade en sådan tur att de har rabatt nu i maj tydligen, så jag betalade 1.350:- istället. Det var en trevlig överraskning, för det hade jag inte läst någonstans.)
Min plånbok säger egentligen nej till sådana här saker, men jag ser det som en investering för framtiden.
Hälsa kan inte mätas i pengar, och egentligen tycker jag det är billigt för att få veta så mycket, och få så lång, grundlig rådgivning för de där pengarna.
En veckas sjukskrivning med karensdag, och vips, där var de slantarna!
Kan jag framöver slippa bara en enda sjukskrivning, så har jag tjänat in de pengar jag lade ut igår. Förhoppningsvis kan jag slippa fler sjukskrivningar, och få en bättre livskvalitet på fritiden också.
Och så glad och nöjd, som jag kände mig när jag gick därifrån… – Ja, den känslan var värd mer bara den, kan jag säga!

Vill du läsa lite mer om Rima, som jag var hos igår, och ES-teck, så kan du kika här:

http://www.alternativakademin.com/assets/Behandlingar/SVU40-20090828-15.pdf

http://www.alternativakademin.com/behandlingar/naringsterapi/halsoanalys/

http://alternativakademin.com/terapeuter/ripsik-akbarian/

ES-Teck-terapeuter finns på fler ställen i landet, men om du bor i närheten av Uppsala, så rekommenderar jag verkligen ett besök hos Rima! – För det är du värd!

This entry was posted in Kroppsvård, Tankar och hälsa. Bookmark the permalink.

2 Responses to ES-Teck – Because I’m worth it!

 1. Kenneth says:

  konstigt att de inte använder sånt i vården om det nu är så bra 🙂

  [Reply]

  Karin - admin Reply:

  @Kenneth, Svenska vården är ju tyvärr ganska efterbliven på många områden…
  I USA används det på flera mottagningar. (Utrustningen är godkänd av FDA, som är USA:s myndighet motsvarande läkemedelsverket. En institution som inte godkänner vad som helst…)
  När man kommer till kliniken så får man göra en scanning, så de vet vilken läkare man ska träffa beroende på vad man har för problem. – Skitsmart!
  Finns flera länder där apparaten används i vården. – Men inte i Sverige alltså.

  Observera att den här apparaten inte botar några sjukdomar. Den ställer inte ens diagnoser på någon sjukdom. – Men den tar reda på vad som är fel i kroppen, snabbt och smärtfritt, så det blir enklare att ställa diagnos eller rätta till obalanser.

  [Reply]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.