Jag vill gå på kurs!

Hälsa och vad näringsämnen (och gifter) gör i våra kroppar är något som börjat intressera mig de senaste åren.
Många är de timmar jag lagt ned på att studera olika undersökningar och läsa inlägg i grupper på Facebook, som har att göra med hur saker och ting hänger ihop i våra kroppar.

Det började med att jag, efter att ha varit sjuk sedan 20-årsåldern, för några år sedan förstod att jag var amalgamförgiftad.
Från början var jag inte alls dålig hela tiden, utan kunde jobba som vanligt för det mesta. Fick bara lite underliga symptom då och då. Men från trettioårsåldern så blev det sämre och sämre, och jag fick sjukersättning på deltid.

Efter saneringen ville jag veta hur jag snabbare kunde bli av med gifterna som nu finns lagrade i min kropp, och det var då det började… – Min kunskapstörst på att lära mig mer om vad som händer i kroppen egentligen?

Ju mer jag läser, desto mer intresserad blir jag. – Men jag inser att det är en mycket komplicerad apparatur vi bär på, och att vad vi stoppar i oss (både nyttigt och onyttigt) inte bara påverkar andra näringsämnen vi får i oss eller producerar själva, utan även alla signalsubstanser i vår kropp.
Ett otroligt sofistikerat samspel!
Dessutom påverkar våra tankar oss otroligt mycket, och man har i vetenskapliga experiment faktiskt kunnat påvisa att våra tankar påverkar våra celler. Till att bli friska, eller att bli sjuka.
Stress (och dit hör negativa tankar) är det värsta vi kan utsätta våra kroppar för, och det finns många olika sorters stress…
Sorg, rädsla och tidsbrist orsakar stress. Att ständigt vara igång, även om vi tycker det är otroligt roligt är också stressande. Gifter eller näringsbrister är också en stor påfrestning, och stressande för kroppen.
Ju mer stress vi utsätts för, desto viktigare blir det att balansera det med något.
Som att praktisera mindfulness eller yoga till exempel, (det är katterna rätt bra på, utan att gå på kurs…)

2013-06-05 15.04.27

och försöka tänka “friska” tankar. – Och såklart att få i sig de ämnen kroppen bränt för mycket av! (Men då gäller det ju att stoppa i sig rätt saker, och veta vad det är man behöver.)

Jag börjar få ett litet hum om hur komplicerat det här är, och faktiskt också lite om hur det hänger ihop. Men jag har bara skrapat på ytan, trots all tid jag läst, och läst och läst…
Dessutom är det ju så att oavsett hur många timmar jag sitter vid datorn och läser studier och vetenskapliga rapporter, så kan jag ju liksom inte göra något med det jag vet… – Jag kan inte använda några av de lärdomarna till annat än “för eget bruk” eller hur man ska säga…?
Man får inget diplom hur många timmar man än sitter på nätet och “pluggar”.

För att använda sig av kunskaperna professionellt så måste man ha ett kursintyg, diplom eller betyg.
Så nu vill jag gå på kurs!

Nordiskt Näringscenter i Bagarmossen har massor med utbildningar och kurser jag skulle vilja vara med på!

näringscenter

Kurser i Yoga och stresshantering, Signalsubstanser och Hormonsystemet är bara några…
Och visst vore det roligt att kunna titulera sig Kost och Näringsterapeut!

Nu är det ju lite småbökigt att ta sig härifrån till en förort strax söder om Stockholm för en morgontrött människa som jag… (och dessutom har jag inte riktigt råd just för  tillfället) Man skulle ha en husvagn, så kunde man boa in sig i närheten och bara åka kommunalt en bit.

Men… Man  kan klara sig utan husvagn eller hotell, även om man är morgontrött. I alla fall till viss del.
En del kurser hos dem kan man även gå på distans nämligen.

Men visst är det bra mycket roligare att vara med på plats när det händer?!

This entry was posted in Okategoriserade, Tankar och hälsa. Bookmark the permalink.

One Response to Jag vill gå på kurs!

  1. Kenneth says:

    javisst kan det va bra o gå kurs så man får papper på de man kan . Härlig bild på kissen

    [Reply]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.