Inte önskvärt

Jag påpekar ofta att människor alltid har ett val, och det står jag fast vid.
Man kan välja hur man vill se på en situation, man styr över sina egna känslor.
Men det finns många som lever i en verklighet där valen inte är så lätta, och det inte finns så mycket guld och gröna skogar att välja och vraka bland.
Där sjukdom, missbruk, eller något tidigare mindre bra val man gjort tidigare, sett till att man inte har tak över huvudet längre, och har svårt att hitta sätt att försörja sig.

I ungefär två års tid har Soppkök Stockholm serverat mat till hemlösa på Medborgarplatsen. – Men nu har man fått avslag på tillståndet att stå där längre.

Trafikkontorets kommentar: ”Till hemlöshet hör oftast blandmissbruk och psykisk sjukdom. Det är inte önskvärt ur stadens synpunkt att skapa träffpunkter för människor med särskild problematik på allmän plats och i synnerhet inte på stadens centrala torg. Trafikkontoret anser att denna typ av verksamhet bör bedrivas i lämpliga lokaler i samråd med myndigheter och polis.”

Missbrukare och psykiskt sjuka är alltså inte önskvärda…
Nej, det kan man väl hålla med om att det inte är önskvärt att folk ska må dåligt, och inte ha råd med varken bostad eller mat.

Sverige är känt internationellt för sin sociala välfärd. Ett samhälle, där vi värnar om alla. Något vi kunnat känna oss stolta över! Ett samhälle, som ställt upp för alla sina medborgare.

Men nu blir det bara sämre och sämre för de som är på botten, och när jag läste artikeln i ETC om att individer som inte är önskvärda i samhället, för att de är fattiga och sjuka ska gömmas undan, så vi slipper se eländet. – Ja, då var min första tanke: Det här är inte önskvärt!

 

AB

This entry was posted in Tankar och hälsa, Välgörenhet. Bookmark the permalink.

3 Responses to Inte önskvärt

 1. Patrik says:

  Fast det var väl mer platsen som var olämplig, i och med att det blivit annat än en tillfällighet att man vill stå där med soppköket. Kan nog vara svårt att få tillstånd på en sådan plats för annan verksamhet också.

  [Reply]

 2. Kenneth says:

  Tittar förbi för att säga Hej och passar på att önska en trevlig helg samtidigt

  [Reply]

 3. wiper says:

  Det har blivit syniskt, hårt och kallt i samhället nu och man känner ingen trygghet. Det låter hemskt detta att inte alla skall få finnas till och räknas. Det ligger mycket bakom när en människa faller samman och det måste vi kunna rusta oss för och ha den empatin som behövs för att hjälpa varandra.

  Pengarna vi fått avstå i lön till trygghet och för att även ha till sociala avgifter då nån faller genom skyddsnätet verkar ha gått upp i rök och ligger i andras fickor. Bra att du tar upp detta och på ett vältänkt sätt. Dom som styr nu vill ha ett välstädat samhälle där man gömmer undan problemen och lyxbostäder och välfärd lyfts fram.

  Ha en skön dag
  Hälsning
  Malin

  [Reply]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.