Att ge och få

Det sociala skyddsnätet, som varit en av Sveriges starka sidor, jämfört med många andra länder håller på att falla samman.
Det finns så många människor i stort behov av hjälp, som får nobben av samhället, trots att de borde vara berättigade till bidrag.
Är man sjuk, måste man snart vara nära döden, för att bli sjukskriven, och fattigdomen sprider sig, med mängder av utförsäkrade från A-kassan, utan någon sysselsättning.

Det här är till stor del en konsekvens av banksystemet, (resten av anledningen kan ni läsa om längre ned) som är ett stort pyramidspel, där det finns en ständig skuld, som aldrig kan betalas. – Och nu börjar det gå så långt att fler och fler puttas ut från pyramiden.
Skillnaderna mellan fattiga och rika ökar i allt högre hastighet, och de rika får bara mer och mer, medan de i botten måste slita så hårt att de till sist inte orkar mera, för att försöka få ihop till brödfödan och tak över huvudet.

Som tur är finns en motvikt. Oftast är det de som själva är ganska långt ned i pyramiden, som ställer upp för sina medmänniskor.
Det bildas fler och fler frivilliga hjälpgrupper i samhället, och tack vare dessa kan många familjer, eller enstaka individer hålla sig flytande, trots att de fått kalla handen av samhället.
Jag har vänner som startat hjälpgrupper på Facebook, och som samarbetar med andra grupper och organisationer i många fall.
T ex  Skyddsänglarna här i Tärnsjö, som man kan stödja genom donationer eller genom att köpa underbara små skyddsänglar i form av örhängen eller nyckelringar t ex.
Här är en av de änglar jag har köpt:

skyddsängel1

(Gilla gärna Skyddsänglarna på Facebook,  genom att klicka HÄR, och gilla sidan. )

Man kan också läsa om en familj som fått hjälp via Facebook, i den nya braiga tidningen ETC, som startats av journalister som tröttnat på de stora medias toppstyrning. (Bl a Göran Greider)
De marknadsför sig som en röd tidning för en grönare värld.
Jag rekommenderar den varmt! – Där finns mycket läsvärt!

Och vet ni… – Jag tror faktiskt det är lite bra för folk att det blir så här!.. (Trots att man såklart skulle önska att samhället fungerade som det var tänkt…)
Det fungerar nämligen så i Universum, att om man delar med sig så får man alltid mer tillbaka än man ger.
Tror man på Gud, så kan man läsa om det i Bibeln, men även i andra heliga skrifter, och gamla läror runt om på hela jorden, så finns samma filosofi.
Ger man med glädje, och ett gott hjärta, så får man också tillbaka. – Och det gäller vare sig man tror på något man kallar Gud, Allah, Jahve, Buddha, Tomten, eller inte tror på något alls.

Faktum är att det nog fungerade så med skattesystemet i Sverige också, tills folk blev så själviska att man inte längre betalade skatt med “glädje”. – Och Jante blev vår husgud…
Man ser det nästan som ett straff att betala skatt, och håller hårt i varje peng. Samtidigt som man anser att eftersom man betalar skatt, så ska samhället ta hand om allting. – Och det var väl tanken, men när snålheten tar tag i oss, så drabbas vi också själva av den… (För det man sänder ut, det får man också tillbaka…)
Det är dags att revidera Jantelagen förresten! – Så här ser den nya versionen ut, som jag helt fräckt “lånat” från Annika Sjöö, utan att fråga ens, vilket jag brukar göra annars… – Men nu var det lite snålt om tid när jag skrev, så jag hoppas du förlåter mig Annika! (Det är ju verkligen inte bra karma att sno något utan lov…)

En del skulle kanske hävda att det inte skulle finnas några fattiga människor om det fungerade på det viset jag beskrivit ovan, men det finns en faktor till, (förutom då pyramidspelet med pengarna, och viljan att ge) som påverkar.
Man måste vara villig att ta emot.
Man måste anse sig själv värd att ta emot, och här har vi ett stort problem, både i Sverige och ute i världen.
Vi har lärt oss att pengar är allt, och att man har sämre värde om man inga pengar har.
Utan pengar, inget egenvärde. – Och alltså ingen rätt att ha det bra.

Tänker man så, så kommer det inga pengar. (Eller kärlek, arbete, bättre bostad, eller vad det månde vara…) Man kommer åtminstone att bli av med det lika fort som det kom.
Man måste helt enkelt älska sig själv, och tycka att man är värd att ha det bra, trots att man inte är rik, för att man ska få det bättre.
Dessutom bör man älska sina medmänniskor, för de är faktiskt skapta av samma energi som man själv. – Energin i Universum bara cirkulerar hela tiden, men är densamma som fanns då Universum skapades.

Men nu har jag dragit ut er på sidospår… – Det här skulle ju handla om att ge, och vad som händer då!

Man får alltid tillbaka det man sänder ut  och om man sänder ut pengar, så får man det tillbaka på något sätt. (Om man anser sig värd att ta emot alltså)
Genom en sådan handling, så sänder man också ut kärlek, som man också får tillbaka.
Man ger glädje, som man också får tillbaka. – Och så vidare…
Det kommer ofta från annat håll än det man skickade det, vilket är viktigt att ha i åtanke.

Så bara för att samhällssystemet verkar ha brakat ihop, har det givit oss möjligheten att hjälpa andra, (Ja…- Det är såklart en möjlighet som alltid funnits, men som vi glömt bort att tänka på, så länge välfärdssamhället fungerade…) så vi själva har möjligheten att få det bättre, genom Universums outgrundliga lagar.
Om vi ger, så får vi mer. – Och alla blir nöjda och glada!

Enda haken är nog faktiskt det där sjuka banksystemet, som vi måste se till att bli av med, (precis som Island gjort) för annars finns snart inget annat än kärlek att ge… – Och hur trevligt det än är, så blir man inte mätt av det…

Själv har jag alltid haft svårt att ta emot gåvor, eller hjälp för den delen… I alla fall från sådana jag inte själv hjälpt på något vis.  Men nu börjar jag lära mig att även om de kommer från någon som jag inte  tycker är skyldig mig något alls, så tackar jag och tar glatt emot. – Det ger mig ju möjligheten att hjälpa någon annan på något sätt.

Tjänster är energi, glädje och kärlek med, och det är pengar också. (I alla fall så länge de finns i pappersform, vilket är något vi också måste se till att de gör, så länge nu pengar behövs. – Papperspengar är något banksystemet vill bli av med, men protestera för fasen mot kontantlösa kontor, för med enbart elektroniska pengar är vi oerhört sårbara!) – Och energin snurrar bara runt, runt, runt…
Tacka och ta emot när det kommer, och ge vidare med ett glatt hjärta, så snurrar livet som det ska. Ler

This entry was posted in Ekonomi, Spirituellt, Tankar och hälsa, Välgörenhet. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.