Det låter så fint…

Var det någon som tittade på Skavlan igår?
Bill Gates var gäst, och han satt där och pratade så vackert om hur han skänkte sin förmögenhet till fattiga barn.

Ja, det  låter ju  fint och  hedervärt, och det är väl vad vi alla borde göra. – Bara inte med samma agenda som den mannen…

Han är stor delägare i Monsanto, där han har aktier för ett värde av 23 miljoner dollar, och det han “skänker” går till att propagera för att deras grödor ska spridas i tredje världen.
Så han kan tjäna lite mera i slutänden…

Han äger också aktier i de största läkemedelsbolagen, och ser till att hundratusentals barn blir vaccinerade med vaccin, som gör dem sjuka, och i många fall faktiskt dör.
I Indien använde man poliovaccin på barn, som förbjudits i USA, eftersom det orsakar polio, och 47.500 barn blev paralyserade eller dog. – Och detta är bara en av många vaccinskandaler runtom i världen…

Han gör faktiskt ingen hemlighet av att han anser att jordens befolkning måste minska, och vilka sätt kan vara bättre än att se till att barnen dör, eller blir så sjuka och infertila (vilket GMO-föda har som “biverkning”) att befolkningsökningen dramatiskt minskar?
Ungefär var trettionde minut tar dessutom en vuxen jordbruksarbetare livet av sig, någonstans i världen, efter att ha skrivit på kontrakt med Monsanto, eftersom de inte klarar av ekonomin då de bundit sig till att bara köpa frön från bolaget.
Det gör ca 17.500 personer på ett år, och jag är helt övertygad om att siffran kommer att stiga, ju mer land Monsanto lägger under sig.

Det är förresten inte bara Monsanto Gates samarbetar med gällande GMO.
Nej då, också bolaget Cargill, som är känt för att använda barnarbetare, och åtalats för brott mot mänskliga rättigheter, på grund av att de använder barn som slavar, och de tvingas jobba 14 timmar per dag, utan lön, mat eller ordentlig sömn.

I sanning en fin man den där Gates, eller vad tycker ni?

Protestera mot GMO du också! – Skriv på petitionerna i länkarna här nedanför!
Och vad du gör… Skänk inte pengar till Gates Foundation!

http://www.avaaz.org/en/monsanto_vs_mother_earth_rb/?tiScFeb

https://secure.avaaz.org/en/petition/Swedish_goverment_Ban_GMO_and_Monsanto/?aoibMgb

http://www.stopthecrop.org/write-swedish-government-keep-gm-maize-fields

Läs gärna artiklarna som det är länkat till i texten i inlägget. – De är på engelska, men har du chrome som  webbläsare kan du enkelt översätta med bara ett knapptryck. – Annars går det bra att översätta sidorna i t ex Google translate också, om du tycker det är svårt att läsa engelska artiklar.

This entry was posted in Tankar och hälsa, Välgörenhet. Bookmark the permalink.

3 Responses to Det låter så fint…

  1. Patrik says:

    Intressant information. Är dock ganska övertygad om att namninsamlingar och påskrifter inte gör så stor skillnad. Däremot kan man ”rösta med varje krona” som man spenderar, t.ex. genom att köpa ekologiskt och undvika sådant som Gates och Monsanto är inblandade i… Känns rätt bra i det här läget att inte använda några microsoft-produkter, är väl också därifrån en del av Bills pengar kommer.

    [Reply]

    Karin - admin Reply:

    @Patrik, Sant att man inte bör gynna Microsoft heller, eftersom det är där han har sin grundinkomst. – Även om han nog tjänar lika mycket på sina aktieinnehav i andra bolag vid det här laget.
    Tyvärr verkar inte Apples ägare vara så himla mycket bättre, så man borde såklart satsa på Linux istället. 🙂 Monsantos produkter försöker jag undvika så gott det går, men de jäklarna äger ju nästan allting nuförtiden, så det slinker med något i varukorgen ibland i alla fall… :/
    Jag tror inte riktigt som du, att det inte gör skillnad att skriva och protestera. – Om politiker får upp ögonen, för att folket är vakna, och engagerar sig i något, så tror jag de mer eller mindre blir tvungna att ta tag i frågorna. Problemet är väl bara att vi är lite lama här, och inte ställer till med mer oreda än att skriva på listor… – Skulle det bli lite mer kaos i samhället, så skulle de nog dra öronen åt sig mera när folk börjar skriva på listor. För då skulle de ju ana att det skulle komma något mera om det inte händer något… 😉

    [Reply]

    Patrik Reply:

    @Karin – admin,Ta tag i… Om nu makten ligger hos politikerna… det kan vara en illusion.

    [Reply]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.