Solen stormar och månen är full

Det är lite rörigt nu…
Folk mår skit, med förkylningar, magsjukor och ont i kropp och knopp. Drömmer konstigt och blir lätt emotionella. Och man är trött, trött, trött!

Jag känner mig inte känslomässigt instabil. Skäller inte på folk, gråter inte, och känner mig inte direkt mer borttappad i tillvaron än vanligt. – Inte ens fast det varit så stökigt, med byte av arbetsgivare, fast jag jobbar kvar på samma ställen. (Kommunen har lagt ut personlig assistans på entreprenad, och informationen har varit i stort sett obefintlig, både från kommunen, och den nya arbetsgivaren, och facket är inte alls överens med något alls, skulle man kanske kunna uttrycka sig…)
Idag har jag jobbat första dagen åt det nya företaget, och än har jag inte märkt någon skillnad. – Det var precis sig likt på jobbet.
Blir spännande att se i framtiden hur det egentligen blir dock…
Däremot är jag ett levande exempel på flera andra symptom, utom det där med magsjuka och förkylning då…

Men åter till solar och månar, och naturen nu… – Det var ju det det här inlägget skulle handla om.

Solen har varit som tokig på sistone, och även om aktiviteten höjts hela tiden, under flera år, så har det väl aldrig märkts så mycket som de senaste veckorna.

Solen kastar ut gasmoln hejvilt, till höger och vänster.

Dessutom har solen bytt poler, alltså kastat om sina magnetfält, vilket gör att även vi på jorden påverkas enormt mycket.
I vanliga fall handlar det, vid solstormar, mest om att det bildas positivt laddade partiklar, som inte är så positivt för oss, men nu har alltså även magnetfälten gått bananas…

Som grädde på moset så håller jorden också på att byta poler verkar det som, och om magnetfälten plötsligt ser ut som på bild två, så är det väl inte konstigt att vi påverkas även av det…

Det är som sagt lite rörigt nu…

Och nu blir det alltså fullmåne på det… – Vilket innebär ännu mer positiva joner, som alltså inte alls är positiva för vårt mående.

Men det finns knep, för att må lite bättre.
Att vara nära rinnande vatten är bra, men det kan ju vara lite svårt just nu, eftersom vintern behagade dyka upp i fredags, och det nu har frusit på i naturen.
Men att vistas i en tallskog är lika bra, och vill man inte sitta ute i kylan hela tiden, så kan man ta in några kvistar av tall, och ställa i vas. – Gärna bredvid sängen, så sover man bättre.
Saltstenslyktor avger också negativa joner, som alltså är bra för oss. (Ja, jag vet… – Det är ju helt förvirrat det där… Skrattar)
Moderna luftrenare avger också negativa joner, och jag skulle varmt vilja rekommendera att skaffa sådana.
Det luktar nyvädrat, även om man inte öppnat fönstret på glänt på ett par månader.
Finns även i bärbar variant, att ha runt halsen, eller i en bröstficka.

Man kan tycka att det känns lite läskigt med solen, som hela tiden ökar sin aktivitet som det verkar, men jag tror allt är i sin ordning däruppe.
Enligt många, bland annat min “spåtant” så ska det hända positiva saker med mänskligheten, och universum, när “de onda männen” är borta.
Nyss dog Ariel Sharon, och han var den siste av de hon räknade upp, som måste försvinna, innan det kunde bli bättre på jorden.

Man kan ju tro vad man vill om det. – Men det lustiga är att hon haft rätt i allt annat hon sagt…

This entry was posted in Blandat pladder. Bookmark the permalink.

3 Responses to Solen stormar och månen är full

 1. Matts says:

  Ja det känns i kroppen, du har så rätt, det där med tall kvistar ska jag prova direkt , jag plockar ,på myrar sånnt därnt som luktar så gott,,,pors tror jag det heter , ovch lägger i garderoben

  [Reply]

  Karin - admin Reply:

  @Matts, Pors är säkert också bra. – Allt från naturen gör nytta i olika stor utsträckning, men just tall ska vara extra bra. 🙂
  Att öppna och få in frisk luft gör ju också nytta. – I alla fall i vanliga fall, men nu är ju luften utomhus också full med positiva joner, så även om den är bättre än inomhusluften, så behövs det liksom mera…
  En inomhusfontän vore kanske inte heller så tokigt…? Finns ju såna där små bordsfontäner, som bara porlar lite fint, men det skulle nog behövas en rejäl fontän, för att få till den rätta balansen just nu… 😉

  [Reply]

 2. Kenneth says:

  Ja tänk vad mycket som påverkar oss som vi aldrig tänker på. Undrar om det är ok att låta kranen stå öppen o rinna 🙂

  [Reply]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.