Så ska det gå till!

Jag kan väl säga att jag inte direkt älskar att boka in saker i förväg.
Det som ska hända, det ska helst ske här och nu!

Jag måste också erkänna att jag är hopplöst dålig på att planera i förväg.  (Det är förresten ingen större idé att planera, när man har det som jag med jobb. Då får man oftast planera om i alla fall.) – Men det löser sig alltid ändå.

Som idag…

I somras köpte jag ju en bil. – Och jag hade fått för mig att jag hade december på mig att besikta den. (Ja, förr i tiden höll jag reda på det där med siffror, och besiktningsperioder, men sedan gjorde de om det där lite grann, och dessutom har jag viktigare saker att fylla min hjärna med… )
I morse, när jag satt här vid datorn, innan jag åkte till jobbet, så var det något som gjorde att jag bestämde mig för att boka besiktningstid nu. Så jag inte skulle missa besiktning, genom att boka tid sent, och sedan kanske bli tvungen att avboka den, för att det eventuellt skulle dyka upp något jobb. – Och sedan inte hinna få någon ny tid före helgerna och allt.

Det var väl en himla tur det!
För jag har en sjua som slutsiffra, och sista besiktningsmånad är november. – Och november tar slut i morgon…

Sedan kommer vi till det där med att det löser sig. – För det gör det liksom alltid, fast jag alltså är ute i sista sekund. Så och denna gång, eftersom det fanns en tid kl 17.00, och jag slutade jobba 15.00.
Helt perfekt! – Då hann jag en repa till Ö&B först också. Och till Media-Markt.

Sedan började jag med trixet som verkar funka varje gång…. – Man klappar bilen lite snällt på instrumentpanelen, och talar om hur bra den är!
Smeker den, som om det vore en katt ungefär.

Sedan är det bara att rulla in i besiktningshallen, och så får man åka ut med ett sånt här:

2013-11-29 18.15.48

Japp!
Nu är det bara att tuta och köra, och jag kan jobba lite när som helst i december, utan att behöva tänka på att tiden ska passa med besiktningen.

This entry was posted in Blandat pladder. Bookmark the permalink.

4 Responses to Så ska det gå till!

 1. Kenneth says:

  Önskar en trevlig första ADVENT

  [Reply]

  Karin - admin Reply:

  @Kenneth, Tack! Hoppas din dag varit bra också! 🙂

  [Reply]

 2. Ailas says:

  Haha, vilken röta… och grattis! Ska in på besiktning på onsdag med mitt skrälle till bil. Ska använda mig av din metod och sedan hoppas på det bästa. Konstigt det där med slutsiffror, jag har nämligen en nolla.

  Önskar dig en skön adventstid… utan hets.

  [Reply]

  Karin - admin Reply:

  @Ailas, Japp! Så gör man, när man vill slippa ha något inbokat i förväg… 😉
  Att klappa på bilens instrumentpanel och prata snällt funkar finfint! – Du måste testa, så får du se! 🙂
  Även bilar verkar vara svaga för beröm, och vill visa sig från sin bästa sida, om man uppmuntrar dem verkar det som. 😀

  [Reply]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.