Anarkist javisst!

Tänk, jag visste det…. – I mig har det alltid bott en liten punkare, väl “förklädd” visserligen, men ändå…
Jag har aldrig varit bråkig, eller stökig på något sätt, och inte anammat något av subkulturens attribut. Snarare varit rysligt smidig i de allra flesta sammanhang, utom då något retat upp mig till max. – Då kan jag hetta till rejält, och bli väldigt engagerad, och plötsligt gå emot konventioner, utan att tänka.

Jag måste erkänna att jag heller inte riktigt gillat musikstilen, som förknippas med punkrock, utan hellre lyssnat på kommersiell musik, som pop, funk och disco.
Gärna glatt, sådant som är dansvänligt, och gör att man vill studsa omkring som en liten gummiboll, snarare än som en kanonkula.

Jag erkänner även, att jag glatt gått i samhällets och kommersialismens ledband, och villigt rättat in mig i ledet, trots att jag alltid sympatiserat med texterna i många punklåtar, och alltid sympatiserat med de svaga i samhället, och känt mig lite hemma i det där med punk ändå, på något konstigt sätt.

Anarki har jag däremot sett som en omöjlig utopi. – Det skulle falla på en gång har jag tänkt, och trott att det skulle bli totalt kaos i samhället, om man skulle avskaffa lagar och gränser, och ta bort straff.

Nu sitter jag här, och börjar inse att jag nog börjar bli något av en anarkist i alla fall.
Nu, när jag är klart medelålders, börjar jag vakna, och är inte längre ett dugg rädd för anarki, och den laglöshet det skulle kunna medföra.
Det “kontrollerade”, kontrollerande samhället skrämmer så mycket mera!

Sedan en tid har jag börjat inse hur sjukt allt är, och det som är roten till det onda är pengasystemet.
Pengar i sig är inte onda. – Det är bara papperslappar, och metallbitar, och de kan göra stor nytta, genom att man på så sätt kan byta saker mot varandra, mot ett värde, som går att jämföra.
Lite enklare än att byta en soffa mot några säckar potatis, och en halv gris, för att ta ett exempel… – Och hur gör man om någon bara har en hamster, som växel,  och man absolut inte vill ha en sån?

Nej, det är sättet pengar skapas på, och vad det medför, som är så sjukt, och att det ligger bakom i stort sett allt vi gör i denna värld idag…
Bankerna skapar pengar, fast det egentligen bara är Riksbanken som har rätten att göra det i Sverige. –  Och likadant är det överallt i världen nuförtiden.
Det är faktiskt precis som ett pyramidspel.

Igår ramlade jag över en sida, som jag nu studerar flitigt, och det är helt sanslöst kul att läsa! – Särskilt för den där anarkisten, som jag alltså tror bott i mig sedan barnsben, fast den så snällt stått tyst i ett hörn, och bara lyssnat.
För att använda ett amerikanskt uttryck: This is hillarious!

En organisation, som kallar sig OPPT (the One People’s Public Trust) har gjort en tyst revolution i december 2012 skulle man väl kunna säga.
Då lämnade man in en rad dokument till UCC (Uniform Commercial Code), som är en standarduppsättning regler som används i hela världen för att reglera handeln.

De lämnade in anspråk mot alla regeringar och företag där de hävdade att dessa inte hade några legitima krav mot någon människa, eftersom de hade bedrivit ett skuldslaverisystem utan samtycke eller kunskap från dem de har förslavat.

Eftersom banker (läs privata banker, eller bankföretag) inte har rätt att ge ut pengar (då det är förbehållet Riksbanken) så anser de att alla de pengar som skapats genom utlåning i vanliga banker är olagliga, falska pengar, och att bankerna inte har rätt att ta ränta för utlåningen.

Här är en film, som förklarar det hela väldigt bra, och vill du ha speakerns text på svenska, så finns den i länken under filmen.

http://www.oppt-sweden.com/uploads/1/8/5/4/18541048/oppt__an_introduction_to_the_issues-sv.pdf

 

Jag har inte hunnit läsa allt om detta än, men det här är faktiskt sååå kul!
T ex stämningen som advokaten Henning Witte lämnat  in mot SEB: http://www.whitetv.se/images/vita_skolan/norrk%20tr%20seb%20sammanfattn%2020.11.12.pdf

Cirkeln börjar slutas för mig….
När jag var ung, var jag flera gånger till Ultrahuset, som låg i Handen, bakom sjukhuset. – Och nu börjar jag inse att jag nog är lite av en sann anarkist egentligen, vilket jag inte alls kände på den tiden.
I Ultrahuset spelade mängder av punkband under åren, bland annat Ebba Grön.
Och, vad ska man säga…?
Huset är rivet, låten är gammal, men den är minst lika aktuell idag, som den var då… (Och även om jag inte älskat all punkmusik, så har jag alltid avgudat Ebba Grön,  och Thåström! – Önskar jag varit där på den där spelningen, men det var jag såklart inte…)

För mer info om OPPT, och banksystemet:

http://www.oppt-sweden.com/ (Där finns också mallar till dokument, för att kräva tillbaka inbetalda räntepengar från banker, bl a. Skrattar )

Ta dig tid att titta närmare på det här, för det är du, och alla vi andra “vanliga” som blir lurade, och som är i botten på pyramiden.
Riktiga “punks” faktiskt, även om många inte vill erkänna det. Så det är kanske dags att borsta upp sig lite, och ta tillbaka det värde vi alla faktiskt har?

Reclaim your life!

Själv sitter jag här och trallar på en egenhändigt hopsnickrad refräng till en låt…:
Karin is a punkrocker….. Yeah, yeah, yeah…. Blinkar

This entry was posted in Blandat pladder, Ekonomi. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.