”Hembränning”

Jag ägnar mig åt lite elektrokemiska experiment i mitt kök…

Jag bränner hemma, skulle man kanske kunna kalla det.
Eller “kokar eget”. – Fast det inte kokar alls…

Med hjälp av två niovoltsbatterier, ett par kablar, och klämmor, som egentligen är till för att hänga upp gardiner, en pappskiva, en drinkpinne i plast, från Vikingbåten Amorella och ett glas, har jag gjort en testutrustning för att själv fixa det jag dricker om dagarna.
Och så förstås de viktigaste ingredienserna. – Destillerat, avmineraliserat vatten, och två stavar av 99,9% rent silver.
Lite färdigt kolloidalt silver tillsätter jag också innan jag börjar, för att det ska finnas något som kan leda spänningen i vattnet. (En del använder salt, vilket är helt galet! – Då får man silverklorid, som är ett gift. Det får absolut inte finnas salter i vattnet om produkten ska drickas sedan. Men genom att seeda det destillerade vattnet med lite kolloidalt silver istället, så funkar det fint!)

Nu väntar jag med spänning, på att den elektriska spänningen ska ge resultat…

2013-10-08 17.40.44

Eller rättare sagt… – Jag tror faktiskt det är färdigt.
Jag tycker jag kan börja ana att det ändrat färg lite från absolut klart, till en väldigt blek, knappt märkbar gulton, så jag har kopplat isär batterierna.
Det bör vara perfekt nu!

Nu önskar jag bara att jag hade en konduktivitetsmätare, så jag kunde kolla hur mycket silverjoner, som svävar omkring i det där vattnet? – Jag vill nämligen veta det, innan jag dricker av det själv.
Smaka på det tänker jag göra, eftersom det är bara renaste, rent vatten, utan mineraler i, som kan reagera med silvret, och silver är så ogiftigt, att jag skulle kunna dricka minst ett par liter av det, utan risk för förgiftning, trots att jag inte vet exakt hur starkt det är.

Men tills jag vet precis hur “starkt” det är, så nöjer jag mig med att använda det för utvärtes bruk. – Många tillverkar, och använder sitt silver, utan att testa, men jag är lite kinkig… Blinkar

Det är toppenbra som deodorant, som bakteriedödare på sår,och ifall man har problem med nagelsvamp, fotsvamp eller svampinfektioner i huden, vilket jag dock inte har, så är det en snabb, och enkel hjälp, för att bli av med det.

Mina katter får silver i sitt dricksvatten varje dag, och de ska faktiskt få av det  jag tillverkat själv.
Den enda biverkningen man kan få, om det skulle vara för koncentrerat, är argyri. – En blåfärgning av huden.
Och eftersom katterna har päls, så lider de ju inte av ifall de skulle bli en aning missfärgade i huden…

Nu kanske många tycker jag är oansvarig,  som ger katterna otestat silvervatten, men det är faktiskt inte farligt, och så svagt i färgen som min silverblandning är i färgen (Om det ens är någon färg?- Jag kanske inbillar mig färgskiftningen, och det är svagare än det jag köper färdigt?) så lär jag knappast få blå katter.

Inte ens om jag rakar av dem pälsen…. – Och blå ögon har de redan, båda två.

IMAG2861

DSC03275

(Lite underlig stil… – Det hade de innan de började dricka silver, kan jag upplysa om. Blinkar )

This entry was posted in Blandat pladder, Humor, Katter, Kroppsvård, Tankar och hälsa. Bookmark the permalink.

6 Responses to ”Hembränning”

 1. olalla ska testa på min tå.har som ständigt sår där. det går väl med silver vattnet jag fick av dig

  [Reply]

  Karin - admin Reply:

  @Matts Jansson, Absolut! – Och sedan kan du hämta mera hos mig! – Det kostar ju väldigt lite att göra det själv. (Och vill du ha enbart för utvärtes bruk, så kan jag göra det på kranvatten, och då… – Ja, då blir det ju i stort sett gratis. 🙂
  Dessutom kan jag göra det en aning starkare, om du ska ha det till fötterna, så biter det nog bättre.)

  [Reply]

 2. ja, provar på båda hundens tassar och mina

  [Reply]

  Karin - admin Reply:

  @Matts Jansson, Gör så!
  Ska ”koka” en sats på vanligt vatten i morgon, och märka upp det för utvärtes bruk, såå kan ni hämta vid tillfälle, och så ska jag koka mera på avmineraliserat, destillerat vatten också, som man i alla fall kan använda att spraya näsan med mot förkylning, även om det inte är testat. (Man måste få i sig många, många liter, innan man blir blå, så några puffar i snoken är helt riskfritt. 😉 – Annars kan du få lite köpesilver till det också, om du vill. )
  Men så snart jag fått pengar, så ska jag beställa en mätare, så jag kan kolla den exakta kvalitén, och sedan blir det nog bara hemmabrygd. 🙂

  [Reply]

 3. Bibbi says:

  Hej Karin

  Längesen jag var hos dig. Alltid lika underhållande och spännande.
  Är nog lite dum för jag lyckas inte förstå hur du gör ditt silvervatten. Skulle gärna vilja testa det. Var kan jag köpa det?

  Gladkramar från Bibbi

  [Reply]

  Karin Reply:

  @Bibbi, Hoppsan…. Den här kommentaren hade jag visst missat… (Eller har jag varit och svarat i din blogg tro? – Det var lite mycket där i höstas och runt jul, men nu börjar det bli lite mer struktur på tillvaron. 🙂 )
  Man kan köpa kolloidalt silver i hälsokostbutiker, men det får numera endast köpas som vattenrengöringsmedel, eftersom det har så bra hälsobringande egenskaper, att det skulle behöva klassas som naturläkemedel, för att få fortsätta säljas som det det egentligen är tänkt för. Men såna tester kostar flera miljoner, och det är inte säkert att det skulle bli godkänt ändå. (Läkemedelsindustrin vill ju inte ha konkurrens, och har stor makt…) Oavsett vad som står på flaskan, så ska det intas rent, och inte spädas ut med vatten, som det står på förpackningarna.
  Bodystore t ex har det, men innan jag började göra eget, så köpte jag från Hightech Scandinavia, som är klart billigast. 🙂
  http://www.hightechscandinavia.se/

  [Reply]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.