Var rädd om kontanterna!

Det är ett snurrigt system, som bankerna skapat!
Vi (och i synnerhet bankerna) lever faktiskt av pengar som inte finns.

Låter det konstigt? – Ja, jag vet, men precis så är det!
Så här fungerar banksystemet (Du behöver bara titta ett pr minuter, för att förstå grunderna, men titta gärna vidare!):

Så länge det finns kontanter, så vet man i alla fall att det är pengar som finns man håller i handen, (Fast…. Ja, egentligen är ju det också en illusion, men riktigt så djupt behöver vi inte dyka ned i den här problematiken. Vi kan nöja oss med att det i alla fall är en papperslapp man kan handla för i det här blogginlägget, så blir det mer begripligt.) men vad händer den dagen då sedlar och mynt försvinner?

Många har nog inte ens reflekterat över att den dagen kan komma, och kanske inte är så långt borta heller? – Medan andra inte ser några större problem med att använda kort, eller swischa över pengar med mobilen. Det funkar ju så bra!

Men tänk efter!
Är det så vi vill ha det?

Hur sårbart samhälle klarar vi, och vad händer egentligen med den personliga integriteten?

Vilken integritet kanske man kan fråga? – Kommer vi dit, så har vi ingen alls…

Bankerna och myndigheterna kommer att ha full kontroll på oss, och kan spåra precis allt vi gör, och enkelt spärra våra tillgångar om vi blir obekväma på något sätt.

Många kanske tycker att det inte är så farligt, så länge man håller sig på rätt sida lagen, och att det kan vara till nytta för att brottslingar inte ska komma undan, men är det verkligen så?

I USA kan vem som helst arresteras utan någon direkt anledning redan idag, och det är ju ändå ett “fritt” land.
Det är skrämmande hur det går till där, men tänk bara vad som kan hända vid en statskupp, eller om man på något sätt tycker annorlunda än de styrande, i ett land som inte ens är demokratiskt…

Visst kan man börja idka byteshandel, och kanske klara sig utan kontanter på det viset, men man kan ju tänka sig att det skulle bli förbjudet i så fall, och vem skulle då våga hålla på med det?
Det skulle inte finnas många att byta grejer med, om man hamnade utanför systemet, om man säger så… – För vem vill riskera att få sina tillgångar låsta, för att hjälpa en medmänniska i nöd då?

Konspirationsteorier kanske flera fnyser nu, men även om det skulle vara så, och det inte finns någon risk för att fysiska pengar kommer att försvinna (vilket jag dock är ganska övertygad, kommer att hända inom en inte alltför avlägsen framtid) så finns det något alla kan göra ändå.
Det kan liksom inte skada att gardera sig…
Att kräva att fysiska pengars existens ska grundlagsskyddas.

Skriv på för att skydda kontanterna genom att klicka HÄR, och fylla i ditt namn och e-post.

This entry was posted in Blandat pladder, Ekonomi. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.