Hur vill du ha det?

Du vet sådana där dagar, så allt går på tok…
Eller sådana där dagar, då man bara svävar på moln,och allt går ens väg…
Har du funderat på varför det blir så?

Varför går allt på tok vissa dagar, eller vissa perioder, och varför går livet bara som på räls ibland?
Och är du medveten om att det faktiskt beror på dig själv, hur det blir?

Läser du resten av inlägget, och tänker efter, så kommer du att inse att det faktiskt är så, även om det för de flesta låter helt snurrigt.
Allt beror nämligen på våra tankar. – Eller ska vi vara petiga, så är det faktiskt våra känslor, som styr. (Men känslorna kan vi styra med våra tankar, även om det innebär att vi ibland får tjata rätt rejält på oss själva, innan känslorna lyssnar…)

Att det här verkligen stämmer, kan jag skriva under på! – Jag har både upplevt det själv, och studerat människor i min omgivning, för att se att det inte bara är jag, som fungerar så här.)

Tänker man positiva tankar, och låter bli att gräva ned sig i bekymmer, så flyter saker på mycket lättare.
Medans om man ältar elände, och sjukdom, så får man bara mer av det.
Kommer man in i en negativ spiral, så är det lätt att det bara swishar på nedåt, länge… – Medans det å andra sidan kan swisha på rätt bra uppåt också, om man är positiv, och inte låter sig påverkas negativt av händelser omkring sig.

Det svåra är såklart att bryta en negativ spiral, om något tråkigt hänt, men det går, om man är medveten om att det är så här det fungerar. – Att det man känner i hjärta, och mage, är det som påverkar livet, och vad som kommer att hända härnäst.

För att få magen och hjärtat (alltså känslorna) att byta riktning, kan man använda hjärnan, och sina tankar.
Ett bra tips, är att försöka komma i stämning, när man går och lägger sig på kvällen.
Det gör man bäst genom att rabbla positiva affirmationer för sig själv, eller genom att lyssna på inspelade sådana, på t ex YouTube, eller från någon skiva.

T ex “Allt som sker har en mening, och det kommer gott ut av det som händer i slutänden.” “Mitt liv blir bara bättre och bättre.”  “Allt som händer får mig att bli starkare, och starkare.”  “Jag är chef i mitt eget liv, och tar nu kontroll över mina känslor.”
Eller liknande…

Somnar man med de här tankarna i huvudet, så är chansen rätt stor att man vaknar på gott humör dagen efter, och när man är på gott humör… – Ja, då brukar man faktiskt dra till sig mer sådant som gör en på gott humör också.

yourchoice

Och händer det trots allt något tråkigt, så är man programmerad att själv ta kontroll över situationen, och kan lättare styra in på rätt spår igen. Ta bara en paus, och andas djupt, samtidigt som man försöker tänka samma tankar som på kvällen, och ta tillbaka makten över det som sker.
För hur det än är, så är det faktiskt bara du själv, som har makten i ditt eget liv. Men du måste själv ta tag i rodret! (Och du kan få tjata rätt många kvällar, och dagar, innan känslorna lyssnar på hjärnan, och tar styrning i rätt riktning… Blinkar )
För att göra det lite lättare, kan man öva på att andas ned i magen, samtidigt som man tänker positiva affirmationer. – Då kommer liksom tankarna med ned i magen på en gång.

Och neej… – Jag påstår inte att det är enkelt!
Som med det mesta här i livet måste man öva… – Men vet man om hur det fungerar, så är det såklart mycket lättare. Blinkar

This entry was posted in Healing, Tankar och hälsa. Bookmark the permalink.

8 Responses to Hur vill du ha det?

 1. Kenneth says:

  Ja du enkelt är det nog inte som du säger kan nog vara ett rent helv*** ibland men att positivitet föder positivitet håller jag med om och tvärtom, har själv börjat försöka med att få in mer positiviitet i mitt liv:)

  [Reply]

  Karin - admin Reply:

  @Kenneth, Det är svårt! – Men om man bestämmer sig för att det faktiskt är man själv som är chefen i sitt liv, så går det lättare, det där med att ta ansvar för sitt liv och sina tankar. (Men det är ju lite ovant med chefsrollen… – Kanske är lättare för de som har företag, eller jobbar som VD i något stort bolag redan. 😉 )

  [Reply]

 2. Janne says:

  Förlåt mig det har blivit totalt fel med bloggen. Jag gjorde en ny blogg igår men tydligen så blev bloggen kopplad till Google + som tyvärr inte så många användare har. Så därför så har jag fått göra om bloggen idag och nu hoppas jag att den ska fungera utan några problem. Man får INTE koppla bloggen till Google + för då får besökaren opp profilsidan istället för bloggens startsida.

  OBS !! NI SOM VARIT FÖLJARE TIDIGARE MÅSTE REGISTRERA ER IGEN DÅ BLOGGER TAGIT BORT ER NÄR JAG TAGIT BORT GOOGLE+ FUNKTIONEN !!

  [Reply]

 3. Janne says:

  Ja vissa dagar om man är irriterad eller mår dåligt så brukar sakerna som man ska göra också misslyckas. Ha det bra !

  [Reply]

  Karin - admin Reply:

  @Janne, Ja, så är det!
  Man får alltid tillbaka det man sänder ut.

  [Reply]

 4. Janne says:

  God Onsdag ! Det har varit mitt Google Konto som det har varit fel på. Det har tydligen blivit länkat till google + och när jag försökte avaktivera Google + så ville den inte det. Men nu fungerar det igen.

  OBS !!TYVÄRR SÅ FICK JAG RADERA MITT KONTO OCH SKAPA ETT NYTT SÅ NI SOM SATT ER SOM FÖLJARE SNÄLLA REGISTRERA ER IGEN FÖR NÄR KONTOT TAS BORT SÅ TAS ALLT BORT. OBS !!! ATT DET ÄR EN NY BLOGGADRESS OCKSÅ !!

  [Reply]

 5. Hörni says:

  Visst är det så, ens tankar är jätteviktiga, jag har själv gått på KBT och lärt mig tänka rätt för att tex sluta oroa mig så mycket. Och jag är i grunden en positiv människa, men… jag kan IBLAND tycka att det kan gå till överdrift åt det hållet också. Ibland ÄR livet fördjävligt och då har man rätt att sjunka ner och känna att det är fördjävligt också, utan att få en massa hurtiga tillrop om att det beror på att ”man tänker fel”. Hoppas du förstår vad jag menar.. 🙂

  [Reply]

 6. Mycket intressant det du skriver! Får flera AHA-upplevelser!

  Är vi chaufför eller passagerare i vårt eget liv?

  Vi kan inte kontrollera vad som händer med oss, men vi kan kontrollera vår attityd gentemot det som händer Oss. På så sätt bemästrar vi förändringen istället för att låta den bemästra oss. Låt inte någon annan välja den åt dig!

  Och energitjuvar ska man hålla sig från. De lägger över sina egna konflikter på sin omgivning. I början förstår man inte vad som pågår och varför man känner sig trött och matt, nedstämd och hängig, tömd på all energi. Till slut orkar man inte ha de här människorna inpå sig! Genom att använda vårt sjunde sinne som är en utlöpare av den oförstörbara energin blir vi mer motståndskraftig

  Var rädd om dig, din energi är just din!

  [Reply]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.