Spela in från Playkanalerna

Jag är så lycklig!
Idag har jag hittat ett program, som kan spela in program från playkanalerna på de olika tv-kanalernas sidor på nätet.

Tidigare har jag tipsat om Free Youtube downloader, för att kunna spara ned filmer från YouTube.
Men många gånger har jag önskat att det skulle gå att spara program från playkanalerna. – Och det funkar inte med det programmet.
Har också testat med lite andra varianter, som plugins i webbläsaren, och någon tjänst på webben, som man ska kunna spara ned filmer från alla möjliga sidor med, men inget har funkat riktigt.

Men nu… – Nu har jag hittat ett program, som kan spara ned filmer från flera tv-kanalers sändningar på webben.
Toppen!!! (Önskar jag hade haft det medan man kunde titta på Torka inte tårar utan handskar bara…- Men bättre sent än aldrig.)

Programmet heter Pirateplayer, och funkar klockrent!

Hämta programmet HÄR, och installera det på din dator.

Sedan är det bara att gå till den sida på playkanalen som du vill spela in från, och starta programmet och välja vilken kanal du vill spela in från.
Då ska webbadressen där klippet finns dyka upp i programmet, och det är bara att ge filen ett namn istället för strecken i namnet och markera kryssrutan om programmet är textat, och du vill ha inspelningen med text!
Klicka sedan på starta nedladdning.

pirateplayer

(Du kan förstås även ändra vilken plats på datorn du vill spara filen, om det förmarkerade alternativet inte passar dig, och även välja en annan inspelningskvalitet.)
(Om det inte dyker upp någon adress i fältet i programmet, så kopierar du bara webbadressen, och klistrar in det i fältet i programmet, genom att sätta pekaren i fältet, och klicka på Ctrl och V samtidigt. Klicka sedan på Ladda ned.)

Nu är det bara att vänta.
Programmet visar inte hur långt nedladdningen har kommit tyvärr, men låt datorn stå på, så tuffar det på tills det är klart.
Ett sätt att kolla om det är klart är genom att gå till mappen på datorn, där filen ligger, och sätta muspekaren över filen. (Alternativt högerklicka och markera egenskaper) Då visas storleken på filen,  och när den siffran slutat ändras så är nedladdningen klar.
Då är det bara att dubbelklicka och titta på filmen.

Om du inte har videocodecs för mp4 i datorn, så behöver du installera något codecpaket. Tex K-Lite, som du kan hämta HÄR. När du kört den installationen, så är det bara att titta på inspelade tv-program i datorn.

Perfekt, när det går någon riktigt bra serie eller film, som bara ligger uppe en begränsad tid i playutbudet, som man vill se om och om igen, eller inte kommer hinna titta på innan den plockas bort. Ler

Funkar för närvarande på : Aftonbladet-TV, CNBC, DR-TV, Das Erste Mediathek, Discovery, Disney Junior, Elitserien-play, Expressen-TV, Filmarkivet, Fotbollskanalen, Kanal5-play, Kanal5-play, Kanal5-play, Kanal9-play, NRK-TV, SR, SVT-play, TV3-play, TV4-play, TV6-play, TV8-play, UR-play, VGTV, Vimeo, Youtube.

This entry was posted in Datortips, Vardagstips. Bookmark the permalink.

3 Responses to Spela in från Playkanalerna

 1. Bomber och granater En piratplayer
  Enkelt och bra nästan som en Videobandspelare

  [Reply]

  Karin - admin Reply:

  @Matts Jansson, Japp! 🙂 Visst är det väl toppen?

  [Reply]

 2. Johan Gustavsson says:

  ååhh Neej, Pirateplayer har nu slutat att fungera för MTG-Kanalerna!

  [Reply]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.