Dags att vakna! – Och att gå ur EU…

I går läste jag en artikel, som nästan fick mig att tappa hakan.
Jag var faktiskt tvungen att titta, så den inte var publicerad första april, för att den var så otrolig. – Även om jag vet att liknande lagar som skyddar Monsanto och deras produkter i USA redan finns.

(Monsanto är väldens största fröföretag. De tillverkar också sackarin och bekämpningsmedel. Företaget står bakom miljögifterna DDT och PCB, och tillverkade det ökända avlövningsmedlet Agent Orange, som användes under krigen i bl a Korea och Vietnam, där de senare ensamma fick betala nästan hälften av skadestånden till de drabbade. (Andra företag, som också tillverkat giftet ansågs skyldiga att dela på resten av summan.) De är kända för att använda sig av lobbyister, för att påverka politiker och andra beslutsfattare.)

Det handlar om genmanipulerade grödor, och ensamrätt på att få framställa fröer samt förbud mot odling med något annat än särskilda frösorter.
Något som i förlängningen kommer att innebära att vår artrikedom helt kommer att försvinna.

Det handlar förstås om pengar.
Väldigt, väldigt mycket pengar! – Och makt, som är så stor, att det inte går att begripa.

Vi går tillbaka till artikeln, som ni kan läsa HÄR.
Den handlar om ett nytt förslag i EU, om att enbart godkända grödor får odlas.
I artikeln får man lätt uppfattningen att det gäller hemodling för eget bruk, men så är inte fallet. (Läs förslaget HÄR) – Men det är illa nog ändå! Snart kommer det knappt att finnas andra sorter än de godkända (läs genmanipulerade)  att få tag på, även om man spar sina frön från år till år.
Man kan ju inte skydda sina växter från pollinering med de godkända, och snart har man en salig soppa av allting, även hemma i sin egen trädgård. – Och i hela naturen.
Genmanipulerade grödor tar död på bin runtom i världen, och hur ska det då gå med växtligheten?

Nu tycker jag det är dags att gå ur EU, och dessutom få våra sovande potatisar till politiker att inse att inte heller de kan godkänna något så idiotiskt!

Det är ganska tydligt att det är Monsanto som ligger bakom det här förslaget i EU, och nu är det dags att hela världen ryter ifrån på skarpen!
De håller på att ta över allting, och vi bara sitter tigande och ser på.

Jag kommer osökt att tänka på Frankensteins monster, när jag tänker på GMO.

En vetenskapsman, som går utanför gränserna, lyckas skapa en levande varelse av likdelar.
Ett olyckligt monster, som till slut dödar sin upphovsman, för att sedan vandrar vidare mot sin egen säkra undergång.

De här monstren, som Monsanto skapar, kommer snart att skörda många dödsoffer bland vanliga människor till att börja med. Genom sjukdomar, missbildningar och infertilitet. (Det händer ju redan…)
Snart nog så kommer även skaparna själva att drabbas, av samma saker, då det monstruösa de skapat kommer ikapp dem.
Och sedan så går också GMO (som alltså är monstret i det här fallet, ifall det fortfarande undgått någon) under, eftersom naturens funktioner blivit utslagna, och inga bin finns på vår jord, som kan se till att ens monstret kan leva vidare…

Vill vi ha det så?
Vill vi tillåta någon ny professor Frankenstein, i form av ett jätteföretag, få tillåtelse att släppa ut sina monster ohejdat i naturen?

Om inte du heller tycker det här är okej, så kan du protestera.
Dels på plats, i någon av de demonstrationer, som kommer att hållas runt om på olika ställen i världen, bla Stockholm (Du kan också starta din egen demonstration, under den gemensamma flaggen mot Monsanto, genom att skriva in eventet på deras internationella Facebooksida. Läs om hur du ska göra HÄR )
Och/eller genom att skriva på protestlistor, som finns HÄR, och HÄR.
Det går också att delta i en onlineprotest på Facebook. – Se hur det går till HÄR.

Vill du veta mer om vad det här är egentligen? (Det är ju inte sådant som det skrivs så där hejdundrande mycket om i tidningarna direkt, även om det finns enstaka artiklar.) Då kan du hitta många bra länkar i det här dokumentet.

This entry was posted in Blandat pladder, Natur, Tankar och hälsa. Bookmark the permalink.

6 Responses to Dags att vakna! – Och att gå ur EU…

 1. ush, genmanipollinerat har alldrig gillat det, men hur gör man, är det någon ide att försöka, hur mycket makt har nej sidan mot gen utvecklingen och pengarna, härdade transfetter i mat och ihärdiga fröer i marken, blir så trött på detta moderna ympnings och korsnings utveckling

  [Reply]

  Karin - admin Reply:

  @Matts Jansson, Tror tyvärr att det är så många som inte ens vet om att det är så här, så det viktigaste är kanske att se till att folk får upp ögonen, så de kan säga ifrån innan det är alldeles för sent.
  Genom protester kan vi i alla fall visa vårt missnöje, och få politiker att förstå att vi inte gillar att de blir köpta av stora företag, utan faktiskt är beroende av oss väljare.
  Kanske, kanske kan det då bli skillnad.
  En sak är i alla fall väldigt säker. – Så länge vi snällt och tyst sitter tigande så kommer det ju att fortgå.
  Ingen kan göra allt, men alla kan göra något tror jag faktiskt stämmer väldigt bra i såna här fall.

  [Reply]

 2. Patrik says:

  Det händer ganska mycket urspårade saker i EU, tycker det dyker upp förslag hela tiden där det ena är värre än det andra.

  [Reply]

 3. Mathias B says:

  Ähum, jag håller med i sak, men Agent Orange användes inte i Korea-kriget, utan i Vietnam. Och Monsatan var bara ett av de företag som tillverkade Agent Orange, men Monsatan utmärkte sig med att ha mer ännu giftigare ”föroreningar” i sin Agent Orange, än de andra kemiföretagen.
  Faktafel som detta gör det lättare att angripa folk som kämpar för rättfärdighet.

  [Reply]

  Karin - admin Reply:

  @Mathias B, Jag hade kanske lite bråttom när jag skrev…
  Agent Orange är ju mest känt från Vietnamkriget. Borde ha nämnt det i första hand kanske… – Men det användes i Korea också, i slutet av 60-talet, och sydkoreaner har stämt Monsanto och Dow Chemical för spridningen där.
  Känner inte till om några vietnameser har gjort det?
  Koreanerna hävdade också att ca 250 tunnor Agent Orange hade dumpats vid Camp Carrol 1978, något som USA medgav, men allt ska ha sanerats 1996.
  Gör ett par tillägg i inlägget, för att komplettera bilden av vad som skedde. – Tack för din input!

  [Reply]

 4. Pingback: STOPPA Monsantos Megalomana Monstruositeter | Nemokrati

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.