Som en trampmina

Jag älskar att diskutera, och vill gärna ha alla människors syn på saker och ting.
Det tycker jag är berikande!
För alltid finns det fler än ett sätt att se på saker och ting. Inget är någonsin bara vitt eller svart.
Genom att ta in andras åsikter, får man en bättre översikt över hur saker fungerar, och lär sig också förstå andra människor bättre.
Men jag vill att en diskussion ska vara just en diskussion, och inte pajkastning.

Att det är upp till en själv om man låter sig trampas på, är en åsikt som jag står för, och väldigt sällan känner jag mig faktiskt trampad på. – Förmodligen just för att jag är öppen för att folk tycker olika, och även vill att det ska vara så. (För tänk så tråkigt det skulle vara om alla tänkte och tyckte olika! – Knappast utvecklande heller…)
Därför lyssnar jag på vad andra säger, men om det är något jag inte gillar, så låter jag det oftast rinna av, som om jag hade regnrock på mig.

Men igår, då var det en person som lyckades kliva på mig (och även på många av mina medmänniskor) rejält. Här i bloggen.
Och det är väl kanske tur att jag i normala fall är så öppen för just diskussion, för annars skulle det lätt bli en pajkastningsblogg jag har…
När någon trampar på mig, eller någon i min närhet så fungerar jag nämligen lite som en trampmina. – Det liksom exploderar, och då flyger orden ur mig.

Här smattrades det på tangenterna, och barnläkaren, som (i mitt tycke) red på sin titel, och lät påskina att outbildade människor inte är kloka (kloka som i intelligenta då, och inte galna – tror jag?) fick ett svar som väl inte var så “öppet för diskussion” tillbaka.

Smask, så gjorde jag vad jag kunde för att täppa igen det budskap hon försökte få fram här i bloggen.
Nu kanske hon tycker att jag är mer galen än bara ointelligent, på tal om det där med klok, men se det skiter jag i!
Nu har minan briserat, och jag är inte apterad längre.
Det är faktiskt lite skönt att “smälla av” lite ibland, även om det resulterar i att jag kastar lite skit jag också… – Och jag tycker faktiskt att jag ofta kastar med viss finess. Blinkar

Dessutom kan jag nu se på det hela med andra ögon.
Ja, inte så att jag ser annorlunda på vaccinationsfrågan. – Nej, där stärktes snarare mina tankar om att läkarkåren är indoktrinerad, och kanske även köpt av läkemedelsbolagen i många fall.
Nej, det jag menar är att jag såklart inte alls behövt reagera med att gå i försvarsställning och kasta bomber och granater, utan istället borde vara glad över att någon, som anser sig själv så högt stående, tydligen ser min lilla blogg som ett hot.

Ja, jisses! Skrattar

Istället för att trycka ned mig, som jag fick känslan av att du ville göra, Barnläkare Jessica, så har du faktiskt fått mig att växa lite.
Tack för det! Ler

Alla ni, som har orkat läsa så här långt är väl förstås nyfikna på vad som triggade igång mig så, och vad jag svarade? –Det kan ni se i kommentarerna HÄR.

(Och som ni väl nu förstår är alla kommentarer med någon form av substans välkomna i bloggen. – Men var beredd på att om du kliver på mig, så stampar jag raskt tillbaka. 😉 )

This entry was posted in Blandat pladder. Bookmark the permalink.

One Response to Som en trampmina

  1. Minna says:

    Heja Karin!
    Den största bidragande orsaken till att Sverige har låga barnadödligheten i dag torde snarare vara någorlunda rent vatten, värme, mat, antiagakultur och att här inte pågår några krig. För mig, precis som för dig, haft stora problem med kvicksilvret från amalgamet, och säkerligen från barnvaccinerna som före 1995 innehöll kvicksilver, så är livskvalite viktigare än dödlighet. Detta kan låta grymt men vad är det för mening att överleva ett liv om man inte känner sig levande o ständigt får kämpa mot symptom, sjukdomar, läkares okunskap och ignorans samt vad detta medför i ekonomiska och sociala aspekter?

    Minna, utbildad miljöingenjör med mer poäng i toxikologi än allmänläkare samt erfarenhet av livet

    [Reply]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.