Tips vid pollenallergi

För några år sedan skrev jag ett inlägg om hur man kan göra det lite mindre besvärligt i allergitider, om man är pollenallergiker.

Med koksaltlösning spolar man bort pollen ur näsa och ögon, och minskar på så sätt besvären på ett enkelt, och väldigt billigt sätt.
Genom att använda en uppskruvningsbar nässprays-flaska kan man se till att alltid ha det med sig, och spraya ofta, ofta för att lindra kliandet och snoret från att rinna.
Det kan du läsa om HÄR.

Det är förresten ett bra knep att ta till även i förkylningstider, eftersom man genom att spraya ofta också spolar bort virus och bakterier från slemhinnorna, så de inte hinner få fäste.

Ett annat knep, som också är bra både mot allergi och förkylning fick jag tips om av en vän på Facebook idag.
Genom att äta honung som är producerad så nära som möjligt, från där man bor, så bygger man upp en immunitet mot de pollensorter som finns i trakten.
Och som alla vet så är ju honung också något av det bästa för att mota och bota förkylningar också. – Det är förresten bra mot väldigt mycket, och fungerar utmärkt att ha på sår och eksem också till exempel.

Min vän fick själv tipset för fyra år sedan, och hade innan dess besvär av allergi, och inga mediciner hjälpte fullt ut.
Nu äter hon en tesked närproducerad (försommar-)honung varje dag, och behöver inte längre äta allergimedicin.

Jag vet ju inte om det hjälper mot hassel och sälgpollen, eftersom bina ju inte vaknat riktigt än, och de pollensorterna väl därför inte finns med i honungen. Men eftersom honung i sig är stärkande rent allmänt, så kan det vara värt att prova ändå. – Det lär ju göra gott i kroppen för en massa annat i alla fall, även om det skulle vara så att det inte lindrar hassel och sälgallergi.
Och så är det ju ganska gott också… Blinkar

(Nalle Puh är nog inte allergisk mot pollen… )

This entry was posted in Kroppsvård, Tankar och hälsa, Vardagstips. Bookmark the permalink.

3 Responses to Tips vid pollenallergi

 1. Andreas says:

  Tack för tips. Luftrenare inomhus tipsar jag om.
  Något ni provat?

  [Reply]

  Karin - admin Reply:

  @Andreas, Verkar ju toppen! Jag har inte testat någon luftrenare,men jag ställer gärna upp som produkttestare. 🙂

  [Reply]

  Andreas Reply:

  @Karin – admin,

  Vi har precis fått hem en personlig luftrenare som man har runt halsen hela tiden. Du kan titta på den joniserande luftrenaren mot pollen här … skulle vara intressant att få feedback vid pollen/pälsdjursallergi.

  [Reply]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.