Mässling och vaccin

Den senaste tiden har det brutit ut en liten mässlingepidemi i Uppsala.
Nu manar läkarna befolkningen att fylla på sitt vaccinationsskydd med en ny injektion av mässlingsvaccinet, för att inte drabbas.
Men hur bra är det egentligen, när man studerar hur ineffektivt mässlingsvaccinet är?
För jo! – Även om man är vaccinerad, så löper man rätt stor risk att insjukna i mässling.

På 60-talet började antalet fall som insjuknade i mässling gå ned. Innan man började med vaccinationerna mot sjukdomen. (Så var det ju förresten med Poliovaccinet också, men sedan man infört det ökade antalet insjuknade och döda i Polio kraftigt under en period.)
Mässlingen var alltså på tillbakagång innan man började med vaccinationerna, men genom att tillföra kroppen dessa vaccinationer har en ny typ av mässling tillkommit. Atypisk mässling, som är relativt allvarlig, med hög dödlighet, och den går inte att behandla på traditionellt vis.

Amishfolket i USA brukar undanbe sig vaccinationer, och under åren 1970 och 1987 rapporterades inte ett enda fall av mässling bland dem.
Det är ganska troligt att det hade sett ungefär likadant ut bland resten av befolkningen också, om naturen fått ha sin gång…

Enligt Hedrich, Monthly estimates of the child population “susceptible” to measles, 1900-1931, så återkommer den naturliga mässlingen i olika tidsintervaller; allt från 2-3 år upp till 18 år. (Vilket stämmer bra överens med Amishfolkets siffror alltså…)

Om man som barn får mässlingen, är det visserligen en svår barnsjukdom, och i vissa fall har barn blivit blinda efteråt.
Men att vaccinera, med vaccin, vars verkan faktiskt kan tappa sin effekt redan efter några månader, och fördröja ett eventuellt insjuknande tills man blir vuxen är inte någon bra lösning… – Ju äldre man är när man får det, desto svårare blir sjukdomsförloppet. Och dessutom tillkommer alltså risken för den atypiska formen…
Redan då mässling alltså förekommer i perioder med olika långa tidsintervall finns ju risken att man inte blir sjuk förrän man är vuxen, men om naturen får ha sin gång blir det nog bäst…

En studie visar att de som haft mässling har ett bättre skydd mot flera sorters cancer, så visst finns det en mening med att den här sjukdomen finns…

Nu ökar alltså fallen av mässling även i populationer, där man har hundraprocentig vaccinationstäcking.
Och det är alltså inte bara mässlingsvaccin som fungerar så här…

Redan för mer än 100 år sedan visste man att smittkoppor försvann i högre grad i områden utan vaccinering.
I New York-området hade man i minst 15 år i rad fler som dog i sviterna efter smittkoppsvaccin än av själva sjukdomen. Ändå fortsatte vaccinationerna.

På 1700-talet skrev en apotekare: ”Naturliga vanliga smittkoppor dödar sällan, om man inte är under misskötsel eller bär på någon dold ondska som var lugn innan men väcks i vätskan och sammanförs med jäsningen av kopporna.”

Något som stämmer bra överens med Louise L Hay’s filosofi om att vi själva skapar sjukdomar, genom att inte vara snälla mot oss själva, inte förlåta, inte älska våra egna kroppar och vår egen person.
Vårt immunförsvar går ned på sparlåga av rädslor och negativa tankar.
Inre stress helt enkelt, och kroppens reaktion på våra “förväntningar” om att må dåligt, eftersom vi genom våra tankar sänder signaler till vår kropp om att vi inte är okej.

För att hålla oss friska borde vi alltså inte alls vaccinera oss, utan istället se till att skapa inre ro i vårt inre, och i våra barn.
De var nog inte så dumma på 1700-talet…

UNT, UNT, UNT, UNT, SvD, SvD, AB, AB, DN, DN

This entry was posted in Kroppsvård, Tankar och hälsa. Bookmark the permalink.

12 Responses to Mässling och vaccin

 1. Kenneth says:

  ja du ska man välja det ena onda framför det andra för oftast följer det ju en massa biverkningar med medicin 🙂

  [Reply]

 2. när jag var liten ringde mammorna i Söderhamn varandra när någon hade mässling och jag vart tvungen att åka hem till ungen (som jag inte kände) för att leka. sen låg jag där en vecka senare,,,,nästa gång det ringde vart det smittkoppor, stuttsade till när telefonen ringde kommer jag i håg

  [Reply]

  Karin - admin Reply:

  @Matts Jansson, Skönt att ha haft mässlingen i alla fall. 🙂 Jag hade det när jag gick i lekis jag också.
  Men är du säker på att det var smittkoppor?
  Det tror jag inte man lät sina barn få sisådär utan vidare ändå… – Och det var väl bara enstaka fall under 60-talet, då sjukdomen försvann från Sverige.
  Kanske var det svinkoppor du menade?

  [Reply]

 3. Vet inte jag var så liten då,

  [Reply]

  Karin - admin Reply:

  @Matts Jansson, 🙂 Tror nog det var svinkoppor, eller kanske troligare vattkoppor? (Jag kom nämligen på att jag tror man kan få svinkoppor fler gånger, så det verkar ju knasigt att försöka få det då… ;))
  Men jag förstår att du blev lite förskräckt, när du skulle bort och bli sjuk igen… 😀

  [Reply]

 4. Jessica says:

  Det är så uppenbart att du Karin och andra som kommenterar inte har någonsonhelst medicinsk kunskap och det är djupt olyckligt att mi uttalar er om sjukdomar och vacciner. Det allmänna vaccinationsprogrammet som erbjuds på BVC är den största bidragande orsaken till den låga barnadödligheten i Sverige idag. Att vaccinera barn runt om i världen räddar enormt många lliv och sparar livslångt lidande i form av komplikationer efter genomgången infektion. Till er som läser bloggen- det finns mycket bra fakta på lakemedelsverket och smittskyddsinstitutets hemsidor. Skrivna av utbildade kloka människor och granskade av ännu fler kloka människor.
  Jessica – barnläkare

  [Reply]

  Karin - admin Reply:

  @Jessica, Jag tycker det är mer olyckligt att utbildade människor lurar i människor att vaccin är bra. – Och tråkigt att du antyder att vi som inte är utbildade, inte är kloka….
  För så tolkar jag din kommentar.

  Det är viktigt att det väcks debatt om de här frågorna, och det är minsann inte bara vi ”okunniga” som skriker i högan sky.
  Men de som har något att komma med blir nedtystade…
  Det finns massor av medicinskt kunniga personer som är kritiska också, men de ska vi alltså inte lyssna på, utan bara på dig, och myndigheterna, som i mångt och mycket inte är mer kunniga än oss lekmän?

  I så många år har man påstått att amalgam inte är farligt för människor. – Det finns fortfarande tandläkare som hävdar att det är ofarligt. och i många länder används det fortfarande som tandlagningsmaterial.
  Själv har jag varit amalgamförgiftad, och vet vad det skiten kan ställa till med i en människokropp, trots att jag inte tillhör de som drabbats värst.
  Kvicksilvret har tagit ifrån mig tjugofem år av mitt liv, och hur mycket pengar det har kostat mig i bortfall av inkomst, det vill jag inte ens räkna ut.
  Du kanske förstår att jag är kritisk, och inte längre tror på vad myndigheterna säger, efter en sådan smäll?
  Nu har jag själv dessutom bekostat sanering, eftersom jag inte beviljades att få saneringen betald. – Och mår mycket bättre, även om jag fortfarande inte är helt återställd, och kanske aldrig blir det heller.
  När det blev dags för svininfluensavaccinet var det något inom mig, som liksom sade nej, fast jag inte visste varför.
  Att inte ta sprutan var inte bra, det fick man höra från alla håll. Man var en fara för samhället.
  Eftersom jag kände mig väldigt kluven, av min känsla, som sade NEJ alldeles bestämt, och allmänhetens påtryckningar, så började jag läsa mer om vaccinet i fråga.
  (Det var för övrigt INNAN jag förstod att felet på mig var att jag var kvicksilverförgiftad.)
  Det kom fram mer och mer som gjorde att det kändes rätt att inte ta sprutan, och så småningom dök ju också narkolepsirapporterna upp.
  Sedan har jag grävt vidare om främst Pandemrix, men har sedan också ramlat in på andra vaccin, och för en tid sedan snubblade jag över en film med en läkare, Dr Tent, som berättade om främst poliovaccinet.
  Efter det har jag grävt vidare ytterligare, och nu har jag bestämt mig för att aldrig mer ta en vaccinationsspruta.
  Jag tycker du ska läsa inläggen jag skrev efter att ha sett filmen.
  Kanske tycker du sedan inte att alla de kloka människor du nämner är fullt lika kloka sedan…

  http://karin.hermansro.se/2013/01/08/vaccin-hur-sjukt-som-helst/

  http://karin.hermansro.se/2013/01/10/insnoad/

  När man kan läsa i vaccintillverkarnas egna produktbeskrivningar att vaccinen innehåller rester av mänsklig vävnad, och även av djur, t ex marsvin, så kan man ju förstå varför vi plötsligt drabbas av så många autoimmuna sjukdomar.
  Får man ett organ intransplanterat, så måste man äta avstötningsmedicin resten av livet…

  Nu kanske du invänder att bara för att en läkare är kritisk till vaccin, så behöver det inte betyda att han har rätt.
  Nej, jag håller med dig om det. – Jag tar inte för givet att allt dr Tent säger är rätt och riktigt.
  Men han är ju inte ensam…
  Andrew Wakefield är ju en annan kändis, eller hur man ska säga, men han har väl sagt för mycket, för han tystas ju effektivt ned.
  I Sverige finns många läkare, som inte heller är positivt inställda till vaccin, men de får ju inte avråda från vaccinationer i sitt jobb.
  Dr Ann-Charlotte Stewart som jobbat med cancerforskning och virusforskning i Sverige, har ju hoppat av, eller hur man ska säga.
  Det finns flera, och du kan bara googla, så hittar du massor med läkare, professorer och forskningspersonal som är negativt inställda till vaccin de också.
  Man måste alltså inte vara outbildad för att ha de här åsikterna.
  Och med all respekt… Bara för att du är läkare, så betyder det inte att du vet allt.
  Välkomna istället debatten om vaccin!
  Se gärna filmen med A-C Stewart också. – Det är sunt att vara kritisk! http://youtu.be/5v_UY0wiNKY

  Utan all information kan man inte ta rätta beslut, och att blint tro på myndigheterna, som faktiskt sitter i knät på läkemedelsbolagen, tycker inte jag är bra! – Det är ju massor av information om biverkningar och vad vaccinerna innehåller som faktiskt inte ens finns med på läkemedelsverkets och smittskyddsinstitutets sidor, som man kan läsa sig till om man läser produktbeskrivningarna på läkemedelsbolagens egna sidor.
  Varför, kan man ju fråga sig?
  Det är inte direkt förtroendeingivande, och för mig osar det onekligen lite ”mörkning”. precis som med amalgamet…

  För övrigt undrar jag hur du ställer dig till läkemedelsverkets rekommendationer angående D-vitaminintag?
  Jag har nu i två månader ätit mer än tio gånger förskriven dos av D-vitamin, (Tidigare åt jag enligt läkemedelsverkets riktlinjer, även om jag vissa dagar glömde ta dosen på 400 IE). Vid en mätning i förra veckan (som jag gjorde för att kontrollera att jag inte hade för hög dos i kroppen) visade det sig att jag har en mild brist på D-vitamin.
  Tycker du att läkemedelsverkets rekommendationer där är riktiga också?
  De rekommenderar 400 IE per dag, och jag äter 6.500…
  Av solen får vi 10.000, en solig dag, sedan stänger kroppen av D-vitaminproduktionen i huden.
  Jag inbillar mig att naturen vet bäst, och att upp till 10.000 IE alltså inte borde vara farligt, utan tvärtom att rekommendera, men det tycker alltså inte läkemedelsverket, och därför har en stor del av Sveriges befolkning D-vitaminbrist, med allt det medför av infektionskänslighet, depression och benskörhet.

  Varför rekommenderar alla dessa kloka människor så låg dos? – Det skulle jag gärna vilja veta…
  Kanske är det så att de inte är så kloka trots allt, och vi outbildade ibland vet lika bra, eller bättre, vad som är hälsosamt för oss?

  Karin – Medicinskt outbildad

  [Reply]

  Minna Reply:

  @Jessica,

  Den största bidragande orsaken till att Sverige har låg barnadödligheten i dag torde snarare vara någorlunda rent vatten, värme, mat, antiagakultur och att här inte pågår några krig. För mig, precis som för dig Karin, som har haft stora problem med kvicksilvret från amalgamet, och säkerligen från barnvaccinerna som före 1995 innehöll kvicksilver, så är livskvalite viktigare än dödlighet. Detta kan låta grymt men vad är det för mening att överleva ett liv om man inte känner sig levande o ständigt får kämpa mot symptom, sjukdomar, läkares okunskap och ignorans samt vad detta medför i ekonomiska och sociala aspekter?

  Minna, utbildad miljöingenjör med mer poäng i toxikologi än allmänläkare samt erfarenhet av livet

  [Reply]

  Karin - admin Reply:

  @Minna, Tack för din kommentar Minna! 🙂 Ett liv som inte är ett liv känns rätt meningslöst.
  Som tur är så klarade jag mig väl relativt bra i alla fall. Men visst känns det surt med allt man har missat i både tid, livskvalité och pengar under alla år man gått och varit sjuk.
  Ändå finns det ju de som drabbats så mycket hårdare än jag. – Jag har ju hela tiden varit i stort sett fullt rörlig och klar i huvudet i alla fall. Och inte drabbats av sjukdomar på några organ eller så heller.
  Men det räcker till att ha ont och vara trött också… – Och så är det ju fortfarande, även om jag idag är så mycket bättre!

  [Reply]

 5. Pingback: Som en trampmina | | HermansroHermansro

 6. Självtänkande says:

  Läs även detta – mkt intressant, visar ännu en gång att man inte ska lita på vacciner och läkemedelsindustrin!
  http://www.ktradionetwork.com/news-stories-2/are-routine-vaccines-dangerous-for-children/

  [Reply]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.