Hästskandalen

Ingen har väl kunnat missa skandalen med hästkött i färdigmaten.
Få nyheter blir så uppmärksammade som denna blivit.

Jag tycker dock att det är en ännu större skandal att man nu bara eldar upp maten, istället för att folk ska kunna få äta den.
Hästkött är faktiskt ett riktigt bra kött, och i saluhallarna brukar man kunna köpa hästfilé. Men annars är det nästan omöjligt att få tag på.
Varför är det så?

Och varför får inte Roy köpa lasagnen som nu ska destrueras, och skänka den till behövande, istället för att den ska bli biogas?
Jag tror ytterst få, som inte har pengar till mat, skulle tacka nej till den där lasagnen, bara för att den innehåller hästkött faktiskt…

Och varför är det så att så lite hästkött säljs som ett alternativ till nöt i affärerna?
Det skulle ju vara ett prisvärt alternativ, om man bara vet vad det är man köper.

Istället är det nu massor av hästkött som slaktats i Sverige, som precis som Findus lasagne, bara eldas upp. – Och då pratar jag inte om de hästar som ägarna låtit kremeras. (Jag respekterar fullt ut att man som hästägare inte skickar sina älskade djur till slakt, då de många gånger är den bästa vän man har, eller i alla fall en av de bästa. – Men att slaktade djur bara eldas upp är för mig helt obegripligt, och väldigt, väldigt onödigt.)

Vad tycker du?
Skulle du kunna tänka dig att köpa hästentrecôte, eller hästfärs istället för nöt?

This entry was posted in Blandat pladder. Bookmark the permalink.

2 Responses to Hästskandalen

 1. Snart finns det speciella hyllor på ica för folk som har betalnings anmärkning eller går på bidrag *stjärnmärkta varor
  Lyx lasagne, standard lasagne och *häst lasagn

  Hemska tanke , vi får redan strunta i lyxen med grönsaker och kravodlat mm

  [Reply]

 2. Patrik says:

  Om det står att det är hästfärs på förpackningen och den säljs som hästfärs, då skulle det nog kunna vara ett alternativ. Om det däremot säljs som något annat (nötfärs) så är det inte ok. Sen är väl grejen att om man har fuskat med köttet och säljer häst istället för nöt, vad finns det då mer man kan ha fuskat med? Många hästar har ju fått medicin som gör att man absolut inte får använda som föda, men är det några hundra kg kött gratis så kanske dom slinker med ändå?

  [Reply]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.