Har du hört den förut?

Nu är kvällens sändning av Melodifestivalen slut.
Jag tycker det var den klart bästa i år, och jag undrar lite över hur de egentligen tänker när de bestämmer vilka låtar som ska vara med i vilket program liksom?

Första programmet var ju inte späckat med låtar som har en chans att stå sig internationellt direkt… – De flesta står sig knappt inom landet, om ni frågar mig…

Förra veckan jobbade jag, så jag hängde inte med så bra, men jag gillade verkligen Hoffstens låt, som jag tycker helt rättvist tog sig till final.
Många verkar förresten tro att hennes låt på något sätt handlar om det marina livet (eller döden kanske man ska säga…?), och att hon sjunger om döda fiskar, men så är det ju såklart inte!
Till alla som tror det säger jag bara: Googla ordet metafor!

För övrigt inga större musikaliska sensationer då heller… (Och inte heller så svårt att räkna ut att Sean Banan skulle gå till final, då låten både hade tempo, och alla svenska barn numera är utrustade med mobiltelefoner…)

Jag vet inte om man kan kalla bidragen i kvällens tävling heller för några musikaliska sensationer förstås… Men i kväll var det i alla fall riktigt skapliga låtar!
Och en blandning sammansatt, så det var helt omöjligt att kunna lista ut på förhand vilka som skulle gå vidare till andra omgången i tävlingen, och sedan vidare därifrån. Något som varit ganska enkelt i den första deltävlingen, även om inte SVT:s grafik visat i förväg hur det skulle bli. Blinkar

Caroline af Ugglas låt gav mig rysningar, och den här gången var det faktiskt inte av obehag… – Och gubbarnas låt som gick rätt in i final vill jag kanske inte att vi ska tävla med i Europafinalen, men fasen vilken klatschig låt de fick till!
Riktigt bra underhållning, och verkligen en schlager av historiska mått! Skrattar
Och med takter man känner igen från förr. – Man kunde nästan tro att Magnus Uggla varit med och skrivit några rader takt där till och med. (För det hörde ni väl, att det i delar av låten lät precis som en Ugglalåt? Det var kanske därför den slog an så¨hos mig?)

Jag kanske trodde mer på Rolinskis ”In and out of love”, eftersom det ju alltså ofta är så att man, precis som jag nämner ovan, gärna röstar på sådant man känner igen, och kan tralla med i från början. – Men den här låten kanske redan var så uttjatad att man hade tröttnat redan på 80-talet…
(Lite så kände faktiskt jag…)

Rolinski själv kan jag inte visa någon video på, eftersom det klippet inte finns att tillgå, då han gick vidare. – Men låten…. Ja, den har ju liksom funnits på YouTube hur länge som helst. Så missade ni kvällens program, så kan ni lyssna på melodin här. Den nya texten finns på SVT:s hemsida för övrigt. Bara att tralla med i refrängen. “Ooh tell it to me baby. Yes or no or maybe?”

This entry was posted in Blandat pladder. Bookmark the permalink.

2 Responses to Har du hört den förut?

  1. u har helt rätt, Jag gillade Jenets låt bäst men hon jick inte vidare

    [Reply]

  2. Kenneth says:

    Skrot melodifestivalen tycker jag 🙂

    [Reply]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.