Som ett barn på julen…

Jag är så lycklig!
Så där lycklig som man var som barn på julen, då man fått precis det man önskat sig mest av allt.

Jag fick tips om att man kunde skaffa Windows 8 till specialpris från Microsofts hemsida fram tills i går. (Ja, jag hade tänkt tipsa om det, och skriva hur man skulle göra, men jag fick det inte att funka förrän i går kväll, så då hann jag inte… – Det var ju lite synd för er som är nyfikna att testa. Igår kostade det bara 279:- Idag 2.499:-…)

Så man kan ju liksom säga att jag fick en ny dator för under trehundra spänn…
För det går snabbare med Windows 8! Ler

Men jag känner mig plötsligt som en nybörjare på datorer… – Det här är annorlunda än det man är van vid från tidigare… Skrattar

Kliar mig i huvudet, och fattar ingenting känns det som, men det klarnar mer och mer.
Snart begriper jag mig nog på det här också. Skrattar

Nu ska jag pyssla vidare med min nygamla dator…- Oh, så roligt! Ler

This entry was posted in Blandat pladder. Bookmark the permalink.

8 Responses to Som ett barn på julen…

 1. Patrik says:

  Kul med nytt OS i datorn 🙂 Får hoppas du klurar ut hur det fungerar då, men det gör du nog. Läste att en del datafirmor erbjuder en nergradering till Windows 7 mot en extra kostnad när man köper ny dator som råkat ha åttan installerad.

  [Reply]

  Karin - admin Reply:

  @Patrik, Jag är på god väg att få ordning på allt nu. 🙂 min gamla seghög till dator går märkbart snabbare med W8 än med Vista, som var i den innan, så jag vill nog inte byta tillbaka i alla fall. 😀
  Men tröttnar jag på det här, så byter jag bara hårddisk. 😉
  Jag safade och tog en disk jag hade haft i den här datorn innan, som blivit full, och börjat krångla, så jag bytte ut den mot en annan för ett par år sedan ungefär.
  Var lite nervös vad som skulle hända med mina personliga filer på den här disken, för de hade jag inte någon kopia på, men de är ju kvar, och nu är de överlagda på en extern hårddisk. 😀

  [Reply]

 2. åååå varför sa du inget , avis

  [Reply]

  Karin - admin Reply:

  @Matts Jansson, Men Matts… Du såg ju det jag skrev på Facebook igår?

  [Reply]

 3. Hörni says:

  Jag såg att du skrev om det på facebook, men det var så sent och jag vågade inte riktigt.. har hört att det är helt annorlunda. Vad synd, nu ångrar jag mig lite. 🙂

  [Reply]

  Karin - admin Reply:

  @Hörni, Ja, det är jättekul! 🙂 Jaag har aldrig förr köpt ett operativsystem, utan använt de som varit installerade i datorn, men nu när det var så billigt, så tänkte jag att jag ju bara MÅSTE testa. 😀
  Och jag sparade ju en bra slant kan man säga… 😉 Visste inte att det skulle bli SÅ stor skillnad på priset faktiskt… – De har pratat tidigare om att W8 skulle bli billigare än de tidigare operativsystemen…

  [Reply]

 4. berätta hur det verkar

  [Reply]

  Karin - admin Reply:

  @Matts Jansson, Det går snabbare än Vista, och nu börjar jag väl fatta hur det funkar ungefär. 🙂
  Det är ju lite som att ha fått en ny dator, fast jag inte hade råd med det just nu. 😉
  Självklart är den här gamla slöhögen inte som en ny dator, men det är ju som nytt för mig i alla fall, och lite snabbare, och stabilare än det gamla alltså. – Nu duger den här burken några månader till, tills jag förhoppningsvis har råd att köpa något mycket bättre. 🙂
  Jag är så glad för att jag kan kolla på videos på webben utan att det laggar, och hela datorn hänger sig om man inte stänger ned allt annat, så det kan du inte tro! 😀
  Desstuom känns det ju verkligen bra att jag kanske fattar hur det funkar den dag andra börjar få fel på sina datorer, och kommer hit och vill ha dem fixade. 😉 Jag har alltid legat ett eller två operativsystem efter alla andra, eftersom jag inte haft råd att byta dator så ofta, och det har ju funkat ändå tidigare, då de gamla operativsystemen inte skilt sig så otroligt mycket åt i utseende, och sätt att jobba. – Men tänk om någon kommit hit med en sån här dator, innan jag hunnit kika på hur det funkar… – Jag hade väl knappt kunnat starta ett enda program. 😉

  [Reply]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.