Dagens goda nyheter

Jag vet att jag har tjatat om det förr… – Att jag inte gillar att läsa nyheterna, eftersom det mest bara är elände de skriver om.
Att skrämma upp folk, och gotta sig i tragedier tycker jag är bedrövligt, och det kommer inget gott alls ur det. – Ändå får man lov att leta så för att hitta någon positiv nyhet bland allt elände.

Istället för att rapportera om hur många som dödats här och där, i olika krig, massakrer och naturkatastrofer, så tycker jag de kunde fokusera mer på att skriva om hur många som räddats, och vilka hjälpinsatser som har satts in.
För trots att det finns mycket elände i världen, så finns det faktiskt övervägande positiva saker. – Något man ju inte kan tro när man studerar nyhetsflödet…

Men ibland så uppmärksammar även tidningarna någon rolig nyhet, och idag hittade jag ett par sådana.
Det handlar om människor som tack vare denna helt fantastiska grej, Facebook, har funnit sina nära släktingar.

Två systrar, 88 och 92, som skildes åt i Bosnien under andra världskriget har nu återförenats.

David Juan Olsson har i många år, och bland annat med hjälp av TV4, förgäves sökt sin Colombianska mor.
Sedan lade han upp en bild och en förfrågan om hjälp på Facebook, och mindre än två veckor senare hade han hittat sin familj.

Många klagar på Facebook, och tycker mest det är till fördärv. Och visst finns många tråkiga exempel på hur det använts t ex till mobbing, eller av tjuvar att kolla om familjer är bortresta.
Men tänk så fantastiska saker det kan användas till, om man bara använder det rätt! – I love it!!! Ler

This entry was posted in Blandat pladder. Bookmark the permalink.

3 Responses to Dagens goda nyheter

 1. Patrik says:

  Visst är facebook bra, jag kan bara hålla med. Finns både försvunna katter och gamla tanter som kommit till rätta genom facebook. Lite som gamla tidens anslagstavlor, fast i global och elektronisk form.

  Med lite tur kanske släktforskning blir enklare i framtiden, när man kan leta på FB istället för i gamla dammiga kyrkböcker.

  [Reply]

 2. Jag håller med dig om att media borde rapportera mer om positiva nyheter för att väga upp de negativa. Ja FB är så bra. Jag har hittat gamla vänner genom det.

  [Reply]

 3. Facebook är vad man gör det till tycker jag. Den som ser det som ett fördärv har inte använt det som det borde användas anser jag 🙂

  Fb är kanon och jag kommer finnas där så länge Fb finns kvar 🙂

  [Reply]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.