Liten årskrönika – Och ett gott nytt 2013!

Sitter och tänker tillbaka på året som gått…
Ett år som började med att jag var hängig, och nu slutar på samma sätt.
Snuvigt och dant…
Det burkar ofta vara så för mig den här tiden på året, så det är inget att hänga upp sig på.

Förra vintern var inte någon riktig vinter, utan liknade mer ruggig höst. – Och så ungefär fortsatte sedan vädret hela året. – Fram till slutet på november, då det klämde i och blev riktig vinter.
Snorkallt, och trots det eviga regnandet hela året, så man trodde vattenförråden däruppe var tömda. – Toksnöande!

Nu töar det hejvilt ute igen, och det skulle inte förvåna mig om det är dags för vår nu. – Särskilt inte med tanke på att det då varit höst i snart ett år liksom. Blinkar
(Tilläggas kan förstås också att vattenförråden tycks outsinliga, då det nu också regnar… – Något som är bra för att få bort snön, men var i hela helsike kommer allt detta vatten ifrån???)
Vore trevligt med vår tycker jag, men vi får väl se vad som händer framöver?
Det är ju inte riktigt dags än, om man ska gå efter almanackan förstås…

Men trots det outgrundliga vädret, så tycker jag 2012 var ett väldigt bra år!
Jag började med healing, precis då året började, och det har jag fortsatt med. Ibland med förbluffande resultat!

Min personliga utveckling har tagit rejäla kliv, och på arbetsfronten har det varit givande. (Kanske just beroende på det där med min personliga utveckling? – Jag har under året börjat lära mig tänka rätt nämligen. Man får det man tänker på, så det gäller att tänka på bra saker, och inte på en massa elände, och saker som kan gå sönder och sånt. Blinkar Det har jag börjat lära mig nu, och även om jag tänker fel ibland, så märks det onekligen resultat. Skrattar Vi kan gå in närmare på det där en annan gång, om du också vill lära dig att tänka “rätt”, och vad det innebär allt det där med tänkandet…- Det är rysligt intressant nämligen, och får en definitivt att må så mycket bättre!)
Så givande att jag inte var ledig nästan en endaste dag i somras. – Inte ens på helgerna. (Men med tanke på vädret så gjorde det ju inte ett dugg! – Man hade ju i alla fall inte lust att vara ute… )

Så kan det bli om man som jag då hade, två jobb, sedan juni.
Sedan dök ett jobb till upp, och det var ju tacksamt, eftersom jag inte behövts på jobb 1 sedan september.

I december ringde telefonen, och jag fick ytterligare en timanställning.
Vikarie som personlig assistent. – Och i samma veva pratade jag med kommunen i Tierp, dit jag varit kallad på anställningsintervju någon vecka tidigare, och fick reda på att tjänsterna var tillsatta, men att man tyckt mycket om mig, och väldigt gärna ville att jag skulle börja jobba som vikarie…. Skrattar
Det tackade jag då nej till, eftersom jag ju precis fått samma jobb här i kommunen.
Men de sade att om det skulle vara så att jag ville ha mer jobb, eller så, så skulle jag bara ringa dem! – De ville väldigt gärna ha mig!
Sånt är ju alltid roligt, och nu känns det som om plötsligt alla vill ha mig. – En mycket tillfredsställande känsla måste jag medge…

Jobb 2 har jag nu alltså tackat nej till att fortsätta på. – Det får räcka med tre timanställningar, (även om det är dåligt med timmar på det ena just nu), och att vara kontaktperson.

Planer på att kanske starta eget finns också, men jag har inte haft tid att fnula ut riktigt hur jag ska lägga upp allt runt det, så det ligger på is.
Healing, datorlagningar och annat pyssel, som jag håller på med får fortsätta vara på hobbynivå tills vidare.

Annars fick jag en lysande idé igår, som kunde ha gjort att jag äntligen kunde fått någon ordning här hemma också… – Starta eget med hushållsnära tjänster, som jag jobbade med på jobb 2.
Städa, putsa fönster, måla och fixa trädgården åt mig själv, för en rejält tilltagen lön, och sedan få RUT-avdrag på hälften av det jag betalar till mig själv, utbetalt som en ersättning från staten.

Men… Det är ju kört förstås… – Så får man såklart inte göra. Skrattar
Skit också! Blinkar

Ja, ja… Jag ska som sagt inte klaga!
Jobben rullar in, och att jag är lite sjuk just nu gör faktiskt inget.
Jag hade inga jobb inbokade nu, inget inplanerat att göra i helgen, och ibland behövs kroppen rensas ut med hjälp av en ordentlig förkylning faktiskt.
Nu har förresten islossningen satt igång i min kropp också, så äntligen rasslar och rosslar det överallt och snoret rinner. (Jag vet att det inte låter mysigt, men har man som jag nu burit på något inombords, som inte alls velat släppa taget, så känns det väldigt skönt! Ler) – Och nej! Jag tog inte slangen till hjälp. Blinkar

Resten av kvällen ska jag bara göra vad jag känner för. – Vill jag lägga mig en stund så gör jag det, vill jag dricka ett glas bubbel, och skåla in det nya året, så gör jag det.
Vi får se hur det blir. Ler

En sak är säker i vilket fall som helst! – Vid midnatt börjar ett nytt år, och jag hoppas och tror att det blir ett helt fantastiskt år!
För dig, för mig, för alla som vill det!

Ett riktigt Gott Nytt 2013 önskar jag alla mina läsare, och alla jag känner! – Och de jag inte känner också förresten…

Miscellaneous New Year Comments

This entry was posted in Blandat pladder. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.