Djupmeditation

Meditation är utvecklande för hjärnan, och hjälper till att hela trauman.
Det sätter igång kemiska processer i hjärnan, och rensar bort skräp vi inte längre behöver.
Blodtrycket sjunker, immunförsvaret förbättras, endorfiner produceras och vi får bättre sömn.

Problemet är bara att det tar tid…

För att uppnå optimal effekt skulle vi behöva meditera sex timmar per dag. – Och det har man ju inte tid med…
Sömn är också meditation, men den här tiden är alltså beräknad att man ska meditera förutom de timmar man sover. – Det blir inte mycket tid över till det dagliga livet då inte… Skrattar
Men det går att fuska lite, med hjälp av ljud, som sätter igång processen i hjärnan snabbare. – Mycket snabbare!

Det kan dock kännas jobbigt också. – Särskilt i början.
Eftersom vårt undermedvetna, och vårt medvetna jag liksom tänker olika, så skapas ett inre motstånd…
Så fungerar det förresten alltid i livet, inte bara när man mediterar, och det är det som gör att vissa råkar ut för depressioner eller hamnar i missbruk av olika slag.
Det är sätt att stänga av eller fly processerna liksom, men det fungerar ju dåligt…

Man måste igenom den här processen,  och det tillhör evolutionen att det ibland blir kaos. – Så fungerar allt i naturen.
Ur kaos föds nya mönster, som fungerar bättre.
Genom att ta itu med problemen innan de blivit riktiga problem, blir det heller inte så stort kaos.

Meditation är ett sätt att få det medvetna och det undermedvetna att mötas, och man blir uppmärksam på vad som är galet, och kan rätta till det.
Skapa nya tankemönster, som fungerar bättre.

Om man lider av en depression, eller en psykisk sjukdom bör man vara försiktig, och ha en tät läkarkontakt om man börjar meditera.
Det finns en risk att det blir lite för jobbigt, då man redan har kaos i sitt känsloliv, och man kan behöva medicinsk hjälp för att orka ta sig vidare och släppa rädslor och tvivel.

Lyssna därför inte på den här inspelningen om du lider av psykiska problem, utan att diskutera det med medicinsk personal först!
Den är kraftfull, och motsvarar flera timmars djup meditation.

Meditation leder alltid till lite kaos, med nya tankar och känslor som ska pusslas ihop med, eller ersätta de gamla. – Även om de flesta av oss inte alls lider av det, utan njuter av den personliga utvecklingen.

Det är i själva verket rädslan eller motståndet till att förändras som skapar smärta och sjukdom. – Inte förändringen i sig, vilket är viktigt att komma ihåg.
Det är därför inte farligt att meditera om man är beredd att utvecklas, hitta sig själv, och inte på grund av ett djupt inre motstånd redan har hamnat i tillstånd av svår depression eller lider av psykoser t ex. – Tvärtom är det snarare ett bra sätt att slippa hamna i de tillstånden.

Är du beredd att utvecklas, och på ett enkelt sätt vill nå djup meditation, så lyssna gärna på den här inspelningen dagligen med hörlurar.

Men gör det självklart inte då du kör bil, eller utför arbete som kräver precision och koncentration! – Ta en stund att luta dig tillbaka och låt dig bara svepas med.


This entry was posted in Healing, Tankar och hälsa. Bookmark the permalink.

4 Responses to Djupmeditation

 1. Jag tysta mina tankar och kommer i kontakt med mig själv genom att meditera med hjälp av musik. Då gärna med hjälp av hörlurar.
  Visst kan jag lyssna som vanligt,,, men ibland och aoutomatiskt så går jag in i ett mediatift tillstånd med hjälp av musiken. och det känns befriande speciellt efter,.
  Intesant att läsa, hur gör dunär du mediterar?
  Matts Jansson´s last [type] ..Ni får inte missa "Curtelle"

  [Reply]

  Karin - admin Reply:

  @Matts Jansson, Musik är toppen! Jag brukar också lyssna på musik eller naturljud när jag ska slappna av, och ofta hamnar man i ett meditativt tillstånd, även om jag är den där sorten som ofta har lite svårt att slappna av helt. (Men jag övar på det… ;) )
  Jag har gärna också tagit hjälp av guidade avslappningsövningar eller meditationer, och nu hittade jag ju den här, som med hjälp av olika ljudfrekvenser vaggar in hjärnan i tillstånd man når först efter lång tids meditation eller sömn på kort tid.
  Har testat den några dagar, och jag märker att jag kommer djupare ned i avslappning för varje gång. (Det finns ju som sagt ett motstånd, som gör att man inte så enkelt kommer ned i djup avslappning så fort i början. – Särskilt då om man är som jag, och har svårt att släppa taget om allt liksom.)
  Den här inspelningen är bara en liten, liten del i ett helt program med inspelningar som man liksom går vidare i under flera år. Men för medelsvensson duger den nog att använda hela tiden. – För de flesta av oss kommer säkert inte alls att meditera varje dag, och bli några gurus i alla fall… :D

  [Reply]

 2. Jesper Forsberg says:

  Hej! Jag lyssnade precis på mediationsljudfilen, den var oerhört avslappnande!

  Skulle vilja ha nedladdningslänken ifall det finns, annars, skulle du vilja göra mej äran och skicka ljudfilen till mej? Skulle vara väldigt tacksamt! :)

  Mvh, Jesper

  [Reply]

  Karin - admin Reply:

  @Jesper Forsberg, Hej Jesper! Den finns att ladda ned härifrån: http://www.4shared.com/mp3/QK9xJhM3/audio_training-sync_meditation.html
  Du klickar på Download, under spelaren, och sedan väljer du Free, och loggar in med t ex Facebook eller Twitter. Vill du inte göra så, så går det också bra att klicka i att du inte har något socialt konto, och ange din e-postadress istället.
  När du är inloggad sedan, så kan du ladda hem filen. :) Visst är den härlig?
  Tycker du det är vansinnigt bra, så finns det ett helt program, där man kan gå vidare med andra meditationer, men det kostar ju en slant förstås…
  Mer info om allting hittar du på programmets hemsida https://www.centerpointe.com/

  [Reply]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge