Dropbox

Har ni testat Dropbox?
Det är ett ställe på nätet, där man kan lagra filer.

Filer som man lätt vill kunna komma åt från vilken dator som helst, filer som man enkelt vill dela med andra, eller filer man är extra rädd om. (Som semesterbilderna till exempel.)

Man får en hel del utrymme att disponera gratis (2GB) bara genom att skapa ett konto, och genom att länka till Dropbox till Facebook och Twitter och en massa andra grejer, så får man ytterligare utrymme att använda gratis.
Har man en HTC-mobil så får man dessutom hela 3 GB extra att disponera i ett år om man installerar appen för Dropbox i den.
(Självklart finns app för andra Androids, I-Phone, I-Pad och BlackBerry också, men just HTC har man tydligen ett samarbete med, som ger den här bonusen.)

Allt man sedan vill ska sparas på Dropbox, sparar man bara i en särskild mapp i datorn, och då synkroniseras det automatiskt.
Man kan installera programmet på flera datorer, och filerna dyker upp automatiskt i de datorer man har programmet installerat i. (Om man vill alltså. – För det går att ställa in vad som ska hämtas från nätet, i varje dator.)

Vill man så kan man också dela med sig av sina filer.
Dels genom mappen Public, som är öppen för alla.
Eller genom att skapa en eller flera delade mappar, dit man bjuder in användare, som får logga in med lösenord till de olika mapparna.

Det finns också möjlighet att köpa utrymme, för att få så mycket man behöver för alla sina filer. – Men då kostar det förstås en slant…

Jag tycker ni ska testa gratisvarianten, där man kan få upp till 18 GB alldeles gratis!
Räcker inte det, så kan man ju skapa fler konton till familjens olika medlemmar, och på så sätt få ihop en massa utrymme att spara sina viktiga filer på.  Blinkar

För att skaffa Dropbox, klicka bara HÄR.

Jag har haft det i snart en månad nu, och är verkligen nöjd!

 

This entry was posted in Datortips. Bookmark the permalink.

2 Responses to Dropbox

 1. Patrik says:

  Jag har haft min Dropbox i ett år eller så och är också riktigt nöjd. Har testat andra liknande tjänster och ingen av dessa fungerar lika bra som dropbox.
  Patrik´s last [type] ..Låneerbjudanden från 17 banker

  [Reply]

  Karin - admin Reply:

  @Patrik, Visst är det väl toppen? :)

  [Reply]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge