Webbdesigna

Jag har fått i uppdrag att tycka till om en sida som handlar om webbdesign, och hur man bygger en egen hemsida.
Nu är ju jag en sån där som fuskat, och inte designat så mycket själv i min blogg egentligen. – Med en WordPressmall som den här går väldigt mycket att ändra utan att kunna koda själv.
Ändå har jag väl hållit på och tussat lite grann, och letat runt på olika sidor för att få tips om hur man ska göra.

webbdesigna.se finns faktiskt väldigt mycket bra tips om hur man ska göra, och sidan förklarar på ett pedagogiskt sätt vad som händer om man skriver si eller så i koden. – Det är toppenbra!

En färgväljare, som “översätter”vilken färg som helst, som man kan plocka upp i en ruta, till koder är ett fantastiskt bra verktyg!

farger

Det enda som förbryllar mig på sidan, är att man tipsar om ett program, NVU, som är bra att använda om man ska bygga en egen sida. – Men under guiden för hur man bygger en enkel sida, så använder man ett annat program. EVRSoft First Page 2006, som jag inte kan hitta någon länk till hur man skaffar…
Det känns lite förvirrande….

Sedan tar förstås inte sidan upp allt man kan göra, och alla koder, så den är inte helt komplett. (Å andra sidan… – Vilken webbsida som handlar om webbdesign är det?)
Det här är helt enkelt en bra guide till hur man gör en enklare webbsida, med tips som man självklart har nytta av även när man gör något mer avancerat.
Även om man då nog får söka mer kunskap på annat håll.
Vill du lära dig grunderna, och få lite koll på hur en webbsida bör vara uppbyggd för att fungera på bästa sätt, så är det här i alla fall definitivt en sida att besöka!

Nu har jag inte provat själv förstås. Men jag tror absolut att jag genom att följa tipsen, steg för steg, ganska snabbt skulle få till en fungerande hemsida.
Något jag förstås borde sätta mig ned och göra, eftersom min hemsida inte alls blivit klar, och borde göras om helt och hållet. – Men det är så mycket här hemma som borde fixas också, så tiden räcker inte riktigt till för att leka och ha kul. Blinkar

 

This entry was posted in Datortips, Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.