SMS Guld

Du kan inte ha missat reklamen för Sveriges första och största (?) firma, som erbjuder sina kunder att köpa guld via internet.

Man beställer bara en påse, ett guldpaket, och skickar sedan in sina guldföremål i den, och får in pengar på sitt konto.
Snabbt, smidigt, och säkert.

Men jag är ju lite skeptisk till de här företagen som köper guld på nätet.
Till exempel bör man först och främst läsa det finstilta. – Då får man reda på att en värderingsuppgift på 29:-/gram  (eller minst 75:-) tillkommer, och alltså dras ifrån det förhållandevis höga grampriset på guldet.

Helt plötsligt var det inte en riktigt lika bra deal, som det lät från början…
Att man har en prisgaranti, och lovar högst grampris, gäller förstås innan man dragit av värderingskostnaden.

Är man medveten om det här, och också medveten om att det blir rysligt dyrt att få tillbaka sitt guld, om man inte skulle bli nöjd med värderingen, så är det såklart ett smidigt sätt att omsätta det man har i byrålådan till reda pengar.
Dessutom är det få firmor som betalar priser, så man får något mer om man säljer det över disk, eller via något annat internetföretag.

Vill man sälja sitt guld, så kan man alltså lika gärna göra det genom att bara stoppa det i en påse, och skicka iväg det till smsguld. – Men bered dig på att det kanske inte alls blir lika mycket i plånboken som du först trodde, om du bara läste texten på startsidan…

 

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *