Jag – En modern slav (Så nu går jag med tiggarstaven… ;)

Om man trodde att slaveriet avskaffades någon gång på 1800-talet eller så, så trodde man fel!
I dagens Sverige kan man också jobba oavlönad. – I alla fall när staten betalar.
Nu kallas det i och för sig praktik, men man jobbar lik förbaskat lika mycket som ordinarie personal, när man är på jobbet.  (I alla fall gör jag det.)

Tror ni mig inte?
Då ska ni få se!
Det här papperet fick jag från Försäkringskassan idag:

slaveri

(Det går att klicka på bilden, så blir den större. Klicka sedan en gång till, så blir den ännu lite större, om det är svårt att se.)

Jag har alltså sjukersättning på 75%, och då får man inte stämpla, eller få någon ersättning överhuvudtaget från A-kassan. – Så kom inte och säg att jag får skylla mig själv, som inte är med i den.
Jag har ingen som helst nytta av den i vilket fall, för jag kan aldrig få en spänn därifrån.

Därför jobbar jag nu för noll kronor om dagen, där jag är och praktiserar på 25%.

Jippie!!!Vad ska jag göra för alla pengarna tro?

Ändå kan jag inte annat än skratta åt alltihop.
Åh, vad jag har skrattat! – Det är ju helt absurt att det kan vara så här! Skrattar

Trots det här, tänker jag fortsätta min praktik, för det är ett bra sätt att visa upp vad man kan, prova på vad jobbet innebär, och kanske kan det leda till ett riktigt jobb, som vikarie, med riktig lön efter praktiktiden. – Och då var det då värt att jobba gratis ett tag.

Men när jag nu ännu är slav, så får jag väl ta och ägna mig åt lite hederligt tiggeri också….
Jag tänkte faktiskt ni kunde få hjälpa mig om ni har lust, och det kostar er ingenting.

Jag får ibland möjligheten att tjäna en slant här i bloggen, från annonsörer, eller genom att publicera inlägg via t ex Blogvertiser, som sedan betalar ut lön till mig.
Men för att jag ska kunna göra det krävs det att jag har läsare. – Eller i alla fall besökare… Skrattar
Därför kan alla ni som har lust att hjälpa mig, komma hit till bloggen varje dag. – Ni måste inte ens läsa Det räcker att ni klickar in, och stannar på sidan i ca 10 sekunder, så hamnar ert besök i statistiken. (Men självklart vill jag ju gärna att ni läser också! Blinkar)

Gilla gärna min sida på Facebook också, (Det är bara att klicka på rutan under menyraden uppe i bloggen, så är det fixat. Ler) och dela med er av länkar härifrån, som dyker upp automatiskt i min profil, och facebooksidan för Hermansro.

Varje sådan här liten grej hjälper till att sprida min blogg till andra och ger min blogg högre status, och det kan jag alltså få nytta av.

Ju fler besökare jag har i bloggen, desto intressantare blir jag för eventuella samarbetspartners, och får därmed bättre möjligheter att eventuellt kunna dra in några kronor den här vägen. (Leva på den kommer jag nog inte att kunna göra, hur flitigt ni än besöker den… För att kunna tjäna stora pengar på en blogg ska man nog vara typ sjutton, gärna lite smått galen och modefixerad. Och det är ju bara galenskapen som stämmer in på mig. – Och jag är dessutom galen på fel vis… Skrattar )

Men med många besökare ökar också chanserna för att jag kan få arrangera roliga tävlingar, med fina priser, som ni kan vara med och tävla om. – Det vore väl kul?

Har du en egen blogg, så länka gärna hit till mig! (Om du skriver en kommentar att du har gjort det, så länkar jag gärna tillbaka till dig! – Länkar är nämligen bra om man vill höja rankingen på sin blogg, så det tjänar vi på både du och jag. Ler)

Gilla gärna min blogg på Bloggportalen också förresten! Och Google Plus, och Stumble Upon, och Bloglovin såklart!  – Ja, allt ni kan komma på! Skrattar (Jag gör gärna gentjänster också.)

Jaha….
Sisådär ja…
Nu har jag nog tiggt färdigt för idag.

Ett JÄTTETACK på förhand till alla er som läst så här långt, och även vill hjälpa mig, genom att besöka min blogg, och dela med er av den till andra!

Jag vill inte att ni ska tycka synd om mig (det är det inte), men ni får väldigt gärna tycka om mig! 😉 (Förresten får ni väldigt gärna tycka om mig också… – Tycker ni att jag är konstig som leker tiggare, så gör gärna det.  Själv tycker jag att jag är rätt handlingskraftig i alla fall. 😀 )

Kram på er!!! Ler

This entry was posted in Blandat pladder, Välgörenhet. Bookmark the permalink.

17 Responses to Jag – En modern slav (Så nu går jag med tiggarstaven… ;)

 1. Gun says:

  Nog är det väl förjävligt att du ska tvingas jobba gratis!
  Jag tycker inte du är konstig alls som ”tigger”, utan smart, handlingskraftig och ärlig. Och det är bra egenskaper alla tre. Jag läser redan din blogg så gott som dagligen och visst kan jag gilla dig på FB om det är viktigt för dig. Ska göra det meddetsamma.

  [Reply]

  Karin - admin Reply:

  @Gun, Tack snälla du!!! 🙂 Kram!!!

  [Reply]

 2. Patrik says:

  Trist att behöva jobba gratis. Det som är mest trist är ju att nedlagt tid inte ger någon avkastning, samtidigt som nedlagd tid hindrar en från att göra något annat som kanske eller säkert ger åtminstone något. Driva företag på 25% borde väl funka? Finns ju en massa saker man kan göra och om man bara behöver hitta 10 timmar i veckan att fakturera så borde det vara lätt som en plätt, eller i alla fall som en pannkaka.

  [Reply]

  Karin - admin Reply:

  @Patrik, Jag har funderat en del på att starta någon firma faktiskt, men jag får ju aldrig tummarna ur… 😉 – Jag har ju så fullt upp med att jobba gratis att jag inte hinner. 😀 He, he….
  Hittills har jag ju jobbat en del på riktigt också, men det kommer att bli mindre av det framöver som det ser ut. Därför söker jag mig ut till andra ställen, och om den här praktiken kan leda till jobb, så känns det inte alls bortkastat. – Mera som en bra möjlighet att i egen takt få lära sig ett nytt jobb, och få chansen att visa upp vad man kan. – Men nog trodde jag väl att man skulle få någon liten krona också…
  Förra gången jag praktiserade (på jobbet där jag jobbar riktigt nu) fick jag i alla fall 27,50 i timmen. Alltså 55 kronor om dagen måndag-fredag. De pengarna var inte heller så svåra att sätta sprätt på, men det ledde ju i alla fall till jobb, så jag har hankat mig fram i ett och ett halvt år sen. – Och jag är fortsatt vikarie även där, men det kommer alltså att bli mindre jobb framöver. Förutom i sommar, då jag väl får häcken full… – För då ska jag vara semestervikarie på närmare heltid under några veckor som det ser ut.
  Jo, man får jobba på det där viset fast man har ”pension”. Det finns bara ett tak på hur mycket man får tjäna. (Men jag kommer inte att vara någon social varelse i sommar heller kan jag lova…- Att jobba så där orkar jag egentligen inte med. Men vad gör man? 😀
  Det är bara att hänga med.
  Men sen ska jag nog fundera på det där med att starta eget. – Frågan är bara vad jag ska hitta på? – För det räcker inte med 25% för att ro runt ekonomin kan jag säga. Det behövs ungefär en halvtidslön för att få det att gå ihop, förutom pensionen. – Men något ska jag väl kunna hitta på i så fall.
  Jag är ju en mångsysslare… 🙂

  [Reply]

 3. Jag tycker om dig!!!

  Men oavsett synd eller inte.. Sånt här är inte rätt. Det visar bara hur lite värde den lilla människan har. Mer skall ha mer och mindre skall inget ha alls!

  [Reply]

  Karin - admin Reply:

  @Linda aka Javamorsan, Tack snälla du! – Jag tycker om dig också! 🙂
  Visst är det lite så, att mycket ska ha mer, men jag är övertygad om att jag kommer att klara mig på något vis. Jag är nog född överlevare tror jag. 😀
  Det här är väl bara någon fas jag ska igenom för att hitta mig själv kanske? Förstå vad det egentligen är jag ska pyssla med, som jag både trivs med och kan leva på.
  Men fram tills dess vore det ju väldigt trevligt att kunna tjäna några spänn på bloggen. 😉
  Det vore förresten trevligt om det fortsatte så, för det är ju kul att blogga! Fast jag aldrig har tid riktigt, när jag bara söker jobb och arbetar gratis hela tiden. 😉

  [Reply]

 4. annica says:

  Ja fy, vad orättvist livet är mot vissa.
  Visst kan man förstå grubblarna, vad är meningen med livet…

  Hoppas att det ordnar sig för dig! Jag tittar gärna in här när jag minns, har haft en stroke och närminnet är inte så bra 😉

  [Reply]

  Karin - admin Reply:

  @annica, Jag förstår faktiskt inte grubblarna jag…. Jag börjar förstå meningen med livet, och det går då rakt inte ut på att grubbla. 😀
  Klart det ordnar sig för mig. – Det handlar mest om att ha rätt inställning, så löser sig det mesta faktiskt. – Det har jag lärt mig på senare år.
  Det är inte synd om mig i alla fall. Men visst är det lite konstigt att det är tillåtet att låta folk jobba gratis i dagens Sverige? – Det känns väldigt ålderdomligt, även om det råkar vara borgeligt styre i landet just nu.
  Välkommen tillbaka hit och läs igen! – Ibland har jag faktiskt riktigt vettiga inlägg, även om det är mycket tok också… 😀
  Det kommer i alla fall väldigt mycket positivt tänkande, och det kan man ha nytta av när man ska komma igen efter en stroke, eller någon annan sjukdom också för den delen…
  (Det vet jag också av egen erfarenhet…)

  [Reply]

 5. Fnulan says:

  Men jisses… dom dom kan göra!!! Stackars.. spread the word….

  [Reply]

  Karin - admin Reply:

  @Fnulan, Jag överlever nog skulle jag tro, men det var ju smidigt att slänga in en länk hit hos dig. 😉
  He, he…. Lite fula knep får man ta till va? 😛
  Det vore ju toppen att kunna få fler besökare, fler annonsörer, och kunna lägga mer tid på bloggen, istället för att jaga jobb, och slava gratis. 🙂
  Som det är nu känns det som om jag inte hinner med bloggen alls, och då blir det ju inte så bra här heller…
  Fasen… Det är inte lätt att veta hur man ska göra för att det ska bli bäst…?
  Praktisera för noll kronor, för chansen att kanske få ett relativt välbetalt jobb, eller satsa på bloggen, vilket kanske inte ger i stort sett mer än kattskit, eller kanske starta en firma.
  Frågan är ju bara vad jag ska hitta på att göra då? – Jag kan ju så himla mycket, att det blir lite svårt att välja. 😉

  [Reply]

 6. Självklart försöker jag hjälpa till lite, lägger in en länk och skriver ett länkat inlägg om din blogg så får vi hoppas att några hittar hit, självklart tar jag även för vana att kika in här så ofta jag kan!

  [Reply]

  Karin - admin Reply:

  @Törnebohms Hotspot, Tack snälla, snälla du!!! – Du ska få en länkning tillbaka såklart! 🙂 Men nu ska jag fixa med mat, och fixa till mig själv lite tills i kväll. 🙂 Kram!

  [Reply]

 7. antonia says:

  Klart att jag länkar. Att jag inte kom själv på att man ska be. 🙂

  När jag läser ditt inlägg om den moderna slaveriet vilket verkar ju sant och dessutom lägger man till all övertid som folk är tvungna att jobba, kom jag tänka på om dåtidens människa var medveten om att han var slav? Eller det var som det var för dem? Och etiketten satt vi i efterhand?
  För jag tänker att när jag läste mina skolböcker om fattiga som skattades hårt förr i tiden med allt överheten kunde hitta på, som fönsterskatt, och tredjedel av mjölet, tiondel av vad som helst- tyckte jag så himla synd om dem, och tänkte vad vi har det mycket bättre. Men har vi det? Jag är inte så säkert längre.

  [Reply]

  Karin - admin Reply:

  @antonia, Tack snälla, snälla du! Ska länka tillbaka till dig i ett inlägg nu. 🙂

  [Reply]

 8. Pingback: Rapport från dagen som gått | | HermansroHermansro

 9. Pingback: Idag är jag förvånad över mig själv | | HermansroHermansro

 10. Pingback: Trött, men nöjd! | | HermansroHermansro

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.