Fredagskorv

Här i huset är det rysligt ovanligt med korv en fredagskväll.
Korv känns liksom väldigt “vardag”

Idag hade jag tänkt att vi skulle äta tacos, med lite goda tillbehör. Men när jag kom hem från jobbet låg en halv falukorv på köksbänken. – Kvarglömd framme i värmen sedan ett par timmar tidigare, då dotera hade missat att lägga in den i kylen efter att hon ätit av den till lunch.

Eftersom jag är lite småfånig vad gäller livsmedel som legat framme, och inte heller ville kasta korven, så bestämde jag raskt att det inte skulle bli tacos till middag.

Det skulle bli korv. Skrattar

fort blir inte korv dålig nämligen, så även om jag inte ville spara den tills i morgon eller så,  tyckte jag det kunde få duga till fredagsmiddag.

Men då ville jag ju göra det liiite festligare än att bara sno ihop en stroganoff, eller steka den i skivor.
Ugnsfalu med ost, lök och tomat är i och för sig gott, men det känns lite utslitet, och någon korvgryta med grönsaker var jag inte på humör för.

Alltså satte jag igång med lite matkréerande….

Ost är gott, så det rev jag en dryg deciliter.
Eftersom jag var inne på det där med tacos så hällde jag en burk medelstark tacosås på osten.

En liten purjolök skivades upp och fick hoppa ner i bunken med det andra.
En liten burk hela champinjoner också, som jag delade på mitten. – Tjoff ner i röran.
En rågad matsked majonnäs, och en burk (2,5 dl) lätt-crème fraiche smojsades också ner, och så rörde jag om.

Sedan skivades korven upp och lades i en form, och så lade jag smeten uppepå.

Mitt i smetandet kom jag på att jag ju har en blogg, och att man alltid bör fota maten (Visst var jag väl duktig? Blinkar), så så här såg det ut när jag började klutta ut smeten på korvskivorna.

S6306453

Så här såg det ut när all smet var pålagd.

S6306456

Ser inte smakligt ut kanske…. – Inte alls om man ska vara ärlig…

Men efter att den hade stått i ugnen i 200 grader varmluft sisådär 25 minuter eller så, så såg den lite godare ut. Ler

S6306461

Serverades med ris, och smakade inte dumt alls!
En god sallad till och middagen är komplett.

Nästa gång jag gör den kommer jag dock att ta mycket mindre korv, eftersom vi bara är två, och det är guckelimucket uppepå som är godast. Blinkar
Lite svartpeppar i smeten, och kanske lite goda örtkryddor tror jag kan förhöja smaken ytterligare.

Gör du sån här till fyra-fem personer, så ta drygt en halv falukorvring och gör gärna dubbelt så mycket smet så tror jag det blir riktigt mumsigt!

Det här är inte min drömmiddag en fredagskväll, men på en tisdag eller torsdag eller så, tror jag den känns riktigt lyxig. – Och den var ju vansinnigt enkel att sno ihop.

This entry was posted in Recept. Bookmark the permalink.

3 Responses to Fredagskorv

  1. matts says:

    fint med kreativitet i köket ,jag gillar det, vill också prova

    [Reply]

  2. Jessica says:

    Men vad gott det ser ut, jag älskar korv =) alla slags korvar haha =)
    Hoppas du får en super bra fredag och helg =), kram

    [Reply]

  3. Jilina says:

    Åh det där såg ju inte alls så dumt ut 😛

    [Reply]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *