Bara att bryta ihop och gå vidare…

Ja, det där med att bryta ihop förresten. – Jag tror jag hoppar över det också. Skrattar
Bara att se framåt, för inget grubbel löser några problem.

Vad har hänt undrar ni väl?
Inget värre än att jag betalade räkningarna igår. – Det var inte så kul.
Trots en bra lön fattades det ändå en massa tusenlappar, som jag fick krympa insättningarna på matkontona med t ex.

Nu var det här inte någon normalmånad på något vis, så jag behöver ju inte bryta ihop alls.

Det var exceptionellt mycket räkningar, och över 7000 gick till att bara betala för värmeloggs.
Sista delbetalningen för den första leveransen plus kontantbetalning för den senaste.

Nu behöver jag i alla fall inte köpa nya såna förrän i november någon gång om det inte blir en sjukt kall höst, eller snö fram till midsommar. – Och även om det faller snö idag, så kan jag då inte tro att så ska bli fallet.

Nu ska jag strax till jobbet och tjäna ihop lite mer lön till nästa månad.
I morgon blir det lite tokigt, eftersom jag blivit inbokad från båda mina jobb, och dessutom har ett arbetsplatsmöte mitt i.
Jag inser att jag ska jobba från åtta på morgonen till 21.30, med två timmars ledigt mellan 12 och 14. – Men då ska jag ju också ta mig hem från det ena stället och iväg till det andra. (Tuff dag alltså, men jag kan ju alltså trösta mig med att det ju blir en del pengar också, och jag får vila hela torsdagen om jag vill.)

Jag vill därför förvarna om att det kommer att bli rätt tyst från mig ett par dagar nu,

I kväll lär jag väl gå och lägga mig direkt efter middagen, för att orka, och på torsdag kommer jag att ligga däckad tills fram på eftermiddagen skulle jag tro.
– Och i morgon kommer jag ju knappast hinna med något internetande som ni kanske förstår. Blinkar

This entry was posted in Blandat pladder. Bookmark the permalink.

14 Responses to Bara att bryta ihop och gå vidare…

 1. Ja jag vet allt om sånt här. Men det är bara bita ihop och gå vidare. Inte gråta eller gräva ner sig det hjälper icke.
  har fått mätt munnen efter plånboken åtskilliga gånger. Men på nåt vis löser jag det alltid trots att jag egentligen inte borde kunna!
  Jag är bra helt enkelt.

  Jobba bra nu så du kan leva mer nästa månad vännen Kram

  [Reply]

  Karin Reply:

  Jag är också bra. 🙂 – Har liksom vanan inne, sedan jag satt här med två hus och sjukpension att dra runt ekonomin med.
  Det förvånar mig bara att det fortfarande inte lyckas spara några pengar, trots att det ena huset är sålt, och jag nu dessutom jobbar. (Men det var så klart så mycket som släpade efter, att jag varit tvungen att investera lite för varje månad. – Undrar när det ska bli pengar över att köpa nya kläder för? 😀 Mina paltor rasar snart av mig, för de är så luggslitna.)

  [Reply]

 2. Janne says:

  Ja det är svårt även för dom som bor i lägenhet att få pengarna att räcka till. Dyr el telefon och hyra gör att pluskan snart tömms. Ha en fin dag nu !

  [Reply]

 3. Stevie says:

  Tja, annars får Du väl hugga ved och tända upp i kaminen,
  det borde vara något billigare tycker jag!
  🙂
  Själv fick jag bara ca 2580 från Soc istället för 3580
  då hon sa att hon betalat ett eller annat för mig!
  🙁

  [Reply]

  Karin Reply:

  Lite billigare är det med ved, men om jag ska stå och hugga ved så kan jag inte jobba, och då blir det ingen lön alls.
  Ingen bra matematik…

  [Reply]

 4. Oj… ta det lugnt!!!

  [Reply]

  Karin Reply:

  Ja, jag ska lägga mig nu. 😀

  [Reply]

 5. Ama de casa says:

  Ojojoj. Du får lov att ta det lite lugnt och vara rädd om dig!

  [Reply]

  Karin Reply:

  He, he…
  Ja, det blev som sagt lite tokigt det här…
  Men ett nödvändigt ont för att det ska fungera nästa vecka.
  Ska nämligen följa med och öva vid ett hembesök, och människan jag ska till behöver få träffa mig innan jag ska komma ensam dit nästa vecka.
  Eftermiddagen-kvällen var bokad sedan länge, och det är hopplöst för dem att få tag på vikarier dit också.
  Tur att jag är ledig på torsdag i alla fall!!!
  Nu ska jag strax hoppa ner i lopplådan, så jag hinner sova ut inför morgondagen. 🙂

  [Reply]

 6. Svorskan says:

  Det är skitjobbigt när man knappt får ihop ekonomin. Numera har jag det helt okej, men några år var det extremt knapert och jag mådde så dåligt så ofta över det. Inte enbart när man betalade räkningar, men även när jag skulle handla mat och andra nödvändiga saker. Att behöva vända på VARENDA krona var påfrestande. Jobba nu inte häcken av dig ändå, det ALLRA värsta är trots allt om man själv inte behåller hälsan, så gott det går. KRAM

  [Reply]

 7. Ama de casa says:

  sv: Ajajaj… En nål GENOM pektån? Fy sjutton. Tufft gjort att få ut den själv när du var så liten och allt.

  Vi försökte också få ut tandpetaren själva, men den hade gått av precis jäms med hälen så man fick liksom inget tag. Behövde nån med bättre pincett. Fast det hjälpte inte heller, för den luckrades upp och vägrade komma ut annat än i små flisor. Doktorn försökte läääänge… Till slut blev det alltså kniven som gällde 🙂

  [Reply]

  Karin Reply:

  Tandpetare måste vara fruktansvärt, även om den stuckit ut.
  Nålen gled ju i alla fall lätt, men det var väldigt ”oskönt” när den gled mot benet inne i tån.

  [Reply]

 8. Ailas says:

  Jag har inte betalat räkningarna för denna månad ännu, så jag ler fortfarande… Tror inte att jag har det så där hemskt som du hade det, men jag är av uppfattningen att alla räkningarna är för mycket. 🙂

  Kämpa på, lovar att tänka på dig mellan varven. Själv ska jag ut i solen en stund. Måste ända till djursjukhuset, för kattmaten är slut!

  Kraaam!

  [Reply]

 9. Fnulan says:

  Tack för påminnelsen om räkningarna, får ta tag i det direkt!

  [Reply]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.