Gott ? Nej helt FANTASTISKT !!!

Nu har jag faktiskt lyckats !

Snodde ihop en fiskgratäng, för jag har köpt billig fisk både i Uppsala och på Coop de senaste veckorna.

Det blev nog den godaste gratäng jag någonsin har ätit !
Det är då helt klart den godaste gratäng jag har snott ihop i alla fall !

DSC02033
Ja, här hade det ju redan smakats av, men jag visste ju inte att den var så god att jag skulle blogga om den… 😀

Kanske ser den inte så god ut på bild, men låt er inte luras av utseendet !

Så här gjorde jag :

Tinade upp 400 g sej så det var halvtinat ( men det går ju bra med torsk, kolja eller hoki också ).
Tog också upp ett paket crabsticks, som jag sen skar i ungefär centimetertjocka bitar.

Hämtade in en knippa dill från landet som jag sen hackade grovt. ( bort med skaften – de lägger man i potatiskastrullen )

En liten purjolök strimlade jag fint.

Lade fiskbitarna i en ugnsfast form, och saltade lätt och pepprade med citronpeppar.
Sedan lade jag crabstick-bitarna och löken på fisken.

Sedan tog jag en burk lätt creme fraiche, en halv deciliter grädde och en deciliter Milda mat extra ( det lila paketet ) samt två matskedar majonnäs och rörde ihop.

Tillsatte skaldjursfond, men är lite osäker på mängden, eftersom jag hade i och smakade av.
Skulle tippa på att det var runt två matskedar, men ni får smaka av ni också.
(UPPDATERING: Skalldjursfond verkar inte gå att få tag på längre. (I alla fall inte i våra lokala butiker.) Använd då Hummerfond istället! Inte fiskfond, för det blir inte alls samma sak.)

Sältan kommer fram mer när det är klart, så se till att det inte blir för salt redan i bunken.
Ta lite fond i taget alltså !

Sist rörde jag i det mesta av dillen och lite citronpeppar och hällde smeten över det andra i formen.

In i ugnen på varmluft 170 grader i ca 20-25 minuter. ( Vanlig ugn ca 200 grader )

Under tiden kokade jag potatis med dillskaften.
När potatisen var klar och avrunnen strödde jag resten av dillen på potatisen.

MUMS ! Vad gott det blev ! – Trots att jag inte hade ärtor hemma, som jag trodde. De skulle ha serverats till annars.

DSC02036
( Ja, jag ska köpa nytt porslin någon gång, men det finns annat som prioriteras högre kan jag säga. 😉 )

This entry was posted in Recept, Vardagstips. Bookmark the permalink.

9 Responses to Gott ? Nej helt FANTASTISKT !!!

  1. Em says:

    Fisk är svårt att förklara på bild, samma sak med skaldjur. Till och med män kan vara svårt att se… Nu tog jag av lite.. Men jag blev sugen på fisk i varje fall! ;D
    Em´s last [type] ..Lite småfrustrerad

    [Reply]

    Karin - admin Reply:

    Haha !!!
    Det är kul när du svänger lite åt något annat håll ! 😀
    Ja, jag förstår att du blev sugen ! – Det var verkligen mumsigt !
    Borde väl gå att göra LCHF-vänligt om du bara byter ut LÄTT-grejerna.
    Milda mat extra reder ju av det, men det är säkert gott även om det är rinnnigare ifall du tar grädde eller creme fraiche iställer för det.
    Sen får det förstås serveras med något annat än potatis, men jag kan tänka mig att kokt blomkål är gott till !

    [Reply]

  2. matts says:

    ahhh vilka fina 80 tals tallrikar du har, var rädd om dom
    det ser och är jätte gott tror jag
    matts´s last [type] ..NYHETER

    [Reply]

  3. Sarah says:

    Älskar fiskgratäng!! Och jag skulle vara glad om jag fick äta utan ärtor, för jag äter istortsett allt med ett glatt humör utom ärtor (och lever)….måste prova receptet nån dag 🙂
    Åt förresten fiskgratäng jag med idag! Så smarta vi blir 😛
    Sarah´s last [type] ..Some pics

    [Reply]

  4. Åååh vad gott det låter. Jag älskar crabsticks :D.

    Sv: Ja det var lite annat än den där förbannade bingon jag fått i uppdrag att skriva om annars haha. Mer sånt här :).. Ser fram emot ditt inlägg om mobiltelefoner 😉
    Sune…the girl´s last [type] ..Italien

    [Reply]

  5. Ailas says:

    Jag har gjort något liknande någon gång och det brukade också bli gott. Potatismos är gott till när potatisen blir lite äldre. Man kan lägga upp lite snyggt också, vilket gör smaken ännu bättre. Om möjligt då, alltså.

    Visst är det trevligt att känna sig duktig i köket?

    [Reply]

  6. Ama de casa says:

    Lät ju väldans smarrigt det där! Måste testas nån dag 🙂
    Ama de casa´s last [type] ..GRATTIS!

    [Reply]

  7. Pingback: Hermansro » Blog Archive » Åh, vilken dag! Hmmm….

  8. Pingback: Tack, men nej tack! | Hermansro

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge