Hjälp Malin hjälpa !

Malin Berghagen har bildat en grupp på Facebook;
”Malins vänner för Haiti”.

Hon har startat en insamling tillsammans med Hoppets Stjärna, som har jobbat länge, även sedan tidigare på Haiti, och därför är väl insatta i förhållandena, känner trakten och folket.

En låg summa, 20:- kostar det att skicka ett SMS för att hjälpa dem i sitt arbete.
Det har nästan alla råd med !

Självklart kan man också skicka fler SMS för att skänka mera, men det är jättebra, tycker jag att det inte är dyrare.
Ifall man har skral ekonomi, så drar man sig för att skicka iväg pengar, som man så väl behöver själv, men en tjuga kan nästan alla avvara.
Det kan man både ha och mista, och ändå gör det så mycket nytta i ett krisdrabbat område.

Var med och hjälp till du också !

Bidra med en tjuga genom att SMS:a VÄNNER till 72930.

På söndag ska Malin vara med på Bingolotto och redovisa hur mycket pengar man har fått in genom insamlingen, om jag har fattat rätt.

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

0 Responses to Hjälp Malin hjälpa !

 1. Hej Karin =) Jag försökte att skicka ett sms till det numret du angav men det gick inte. Jag har inte å,ä och ö så jag försökte att skicka med ordet "vanner" men det går inte. Jag har bara lyckats med att skicka ett sms på mobilen tidigare och det var de första dagarna till röda korset men det gick bra , fast man behövde inte använda å, ä eller ö då. Det var mitt allra första sms som jag lyckades lista ut helt själv, hur jag skulle göra och det tog ett par timmar innan jag blev klar =I Jag tar och skickar ett till sms till röda korset igen, så jämnar det ut sig i slutänden ändå. Det är så skönt att höra att folk fortfarande hjälper haitiern för det är fortfarande i ett enormt behov av all hjälp de kan få och nu börjar medicinerna ta slut med och det är inget gott tecken med tanke på alla skador de fått =(
  Hoppas att du inte snöat inne helt hos dig och att du får en jätteskön helg (och inget mer snöande helst) /Kram Maritha.

  [Reply]

  hermansro Reply:

  =)
  Ja, det viktiga är inte genom vilka man skänker, utan att det kommer fram !
  Är du säker på att du inte har ÅÄÖ ? Om du klickar fler gånger på A-knappen, respektive O-knappen, så brukar de dyka upp.
  Men det finns ju importerade telefoner, där de bokstäverna inte finns också. ( Skriver bara för att du kanske inte hittat alla finesserna på mobilen. – Kan ju vara kul att skicka SMS till släkt och vänner ibland också, med å,ä,ö i. )
  Ja. det är ju nu hjälpen verkligen behövs ! Akuta insatser sanktioneras ofta globalt, men när efterarbetet sätter igång, så sticker akuthjälparna därifrån. Då behövs pengar så arbetet kan fortsätta.
  Jag hade ju sån tur att få hjälp med snön i går, och även om snön fortsätter komma, så är det bara som enstaka flingor, som inte byggt upp något ordentligt täcke sedan dess. – Tack och lov ! =)
  Hoppas du får en trevlig helg du också !
  Kram ! =)

  [Reply]

 2. Jag tror att det kan vara mitt barnbarn i England som gjorde något i somras för att det skulle bli lättare att skriva sms (vilket det inte blev) man skulle trycka på bokstavs knapparna och då få fram vanligaste orden som man använder ?? en jag har nu provat med aknppen men det går inte att få fram , å, ä eller ö, där heller. Jag tror att det ska finnas men har gått igenom alla knappar nu , utan att hitta de försvunna vokalerna. Kan bli en deckare av det kanske men bara på svenska förstås =) Jag skickar ett till till Haiti med samma som sist jag skickade, så kommer det säker fram (om de inte har fler anställda kvar som norpar ur kassan, hur man kan vara så bottenrutten att man har mage att göra något sådan).Skönt att du fick hjälp i går. Det blir så jobbigt att få bort snön, om det fryser på. Sköt om dig och ha det så gott / Kram Maritha.

  [Reply]

  hermansro Reply:

  He, he…. Nej, i England har man ju inte ÅÄÖ. så det kanske hände något kul i mobilen då då…. =D
  Nej, man kan ju aldrig veta om alla pengar kommer fram, men å andra sidan skulle det ju bli ännu värre för de stackars människorna om ingen skickar pengar på grund av att det kan hamna fel…..
  Jag tror på karma, så de som knycker pengar ( Och allrahelst en sån här gång) tror jag får sitt straff på ett eller annat sätt !
  Om inte i detta livet, så i nästa.
  Kram och godnatt ! =)

  [Reply]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.