Om lycka och glädje

Jag var nyss på besök i bloggen hos Egoinas mamma. Hon har skrivit ett så bra inlägg om lyckan, och vår egen möjlighet att påverka hur vi känner oss.

Jag tycker ju också att det här är ett verkligt viktigt ämne, och tänker än en gång ge er möjligheten att lyssna på en av mina favoritlåtar. ( Den har ju varit med förr… 🙂 )

Kan man lära sig att uppskatta det lilla i vardagen har man plötsligt en massa att vara glad över !

Ett annat exempel från samma skiva som också är värd att lyssna på är hur man kan tänka annorlunda för att få glädjen att uppleva något som man egentligen inte har, bara genom att använda sin fantasi. Det kan bli riktigt levande…

Sätt igång och använd din fantasi du också ! Du kanske inte drömmer om en egen trädgård utan något annat. – Det går att fixa det med, med tillräckligt mycket fantasi.

Tänker du positivt så kan du förändra ditt liv ! Men kom ihåg att det kräver träning, för man vänder inte upp och ned på allt på en dag !

Ställ dig framför spegeln och se dig i ögonen. Säg högt till personen du ser där mitt emot att du älskar den ( dig ) och att du accepterar de fel och brister du gör.

När du kan göra det och fortfarande ha blicken i ögonen i spegeln har du kommit en bit på väg till förändring. Det är inte lätt, men ge inte upp ! Gör ett nytt försök varje dag !

Om man är nöjd med sig själv är det lättare att också acceptera andras fel och brister, och då går allt mycket lättare !  Hela livet blir roligare, och förändringar enklare !

Prova så får du se !

Bli själv din egen lyckas smed. Inte bara genom hårt arbete för att nå framgång, utan genom att tänka rätt !

Tro på att du kan, så kommer du förmodligen att lyckas – med nästan vad som helst !

Du är bra ! – Ha nu en underbar vanlig dag !

Själv ska jag tillbaka till sängen. Nöjd över att jag har gjort lite för att sprida glädje. Då kommer jag nog att sova gott ett par timmar till. 🙂

This entry was posted in Tankar och hälsa. Bookmark the permalink.

0 Responses to Om lycka och glädje

 1. Hinner inte kolla nu, men jag VILL! Hoppas jag kommer ihåg i eftermiddag.. Sov gott! 😉
  .-= Egoinas mamma´s last blog ..Egoina! Kolla!! =-.

  [Reply]

 2. Marita says:

  Positiva tankar och affirmationer kan man komma väldigt långt med och det är så underbart härligt när man ser att det verkligen fungerar, att man kan manifestera saker och händelser i sitt liv med rätt tänkande.
  .-= Marita´s last blog ..Drömmar! =-.

  [Reply]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.